Årets nye øl – 2017

I dag kårer de danske ølbloggere Årets Nye Øl.

Det er nok den af kategorierne hvor jeg har haft sværest ved at kåre en vinder.

For det første, er det naturligvis kun en minimal del af alle nye øl, jeg har fået smagt. Så der er en risiko for, at der er måske er en mere egnet kandidat derude, som jeg bare ikke er stødt på i løbet af året.

For det andet, af de nye øl jeg har smagt i år, er der to øl, som jeg synes virkelig har skilt sig ud. Både i forhold til hvordan jeg har rated dem; men også i forhold til, at det  er to øl, som jeg er blevet ved med at vende tilbage til.

Så det er blevet til et super tæt opløb imellem to øl, der begge – til min egen store overraskelse – viste sig at være to forholdsvis lette og friske sommerøl.

 

Runner-up på anden pladsen er:

Mango Mussolini fra Fanø Bryghus er en øl i den meget hypede NEIPA stil. Det er en øl som er utrolig lækker og let drikbar. Den har masser af humle, som giver en gennemtrængende duft og smag af tropefrugter og specielt mango; men det er på ingen måde en øl, der er specielt bitter.

 

Årets nye øl:

Men mit endelige valg til titlen som Året Nye Øl er dog faldet på The Man Behind – Pilsner. Det er en dejlig frisk nyfortolkning af en øltype, der for mig efterhånden var blevet synonym med kedeligt dansk industriøl.

The Man Behind – Pilsner er en letdrikkelig øl – og jeg kan i den grad anbefale den på en varm sommerdag. Den er brygget med kamille og citrongræs, som er med til at tilføje en fin kompleksitet til øllen, og det gør, at denne her øl er meget mere smagfuld end en klassisk pilsner. Det er en pilsner med smag nok til, at jeg faktisk nyder at drikke den alene; selvom den også fungerer glimrende sammen med mad.

The Man Behind - Pilsner

The Man Behind – Pilsner. Mit bud på årets øl 2017

 

Årets nye øl i følge de danske ølbloggere:

Rookie Beers: Ebeltoft Gaardbryggeri – Wilder Flower IPA Batch 500

Tanker fra provinsen: Amager Bryghus – Sigtebroad

Levemand: Sidekick Brewing – Juicy Lucy

Ousen om øl: Ebeltoft Gaardbryggeri – Raw Power

Ulkløbben: Amager Bryghus – Sigtebroad

Stovt: Ugly Duck – Kinky Cowboy

Beertalk.dk: Flying Couch – Get Schwifty

Højt Skummende: Penyllan – Natalie

Malt og Humle: Wild Beer – Billionaire

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.