Årets Danske Bryggeri – 2017

I dag er vi kommet til den sidste kåring i Danish Beer Blog Awards: Årets Danske Bryggeri

Jeg har på intet tidpunkt været i tvivl om hvilket bryggeri, jeg synes fortjener titlen som Årets Danske Bryggeri; men før jeg kommer til vinderen, så vil jeg godt knytte et par ord til to andre bryggerier, som har gjort et meget positivt indtryk på mig i år.

Tredjepladsen på min liste over Årets Danske Bryggeri er et nyt bryggeri, som så dagens lys i 2017; nemlig Røde Port. Jeg synes, at de har lagt ud med et imponerede højt niveau. Det er velkomponerede og afbalancerede øl med masser af smag, og samtidig er det meget letdrikkelige øl. Det er et bryggeri jeg forventer mig meget af fremover, og hvis øl jeg tror, at jeg kommer til at smage en hel del af fremover.

Anden pladsen går til Kongebryg fra Næstved. Hvis der var en bonus kategori, som årets mest sympatiske bryggeri var titlen uden tvivl gået til dem. Hvergang jeg er til ølfestivaller; så har jeg Kongebryg på min liste over stande jeg simpelthen skal nå forbi.  Men fremfor alt så synes jeg, at de har lavet noget fantastisk øl på et virkelig højt niveau.

Men min ubestridte kandidat til titlen som årets danske bryggeri er uden tvivl: Fanø Bryghus.

Det er et bryggeri, som jeg først har haft lejlighed til at stifte bekendskab med i år… og hvilket bekendt skab det har været!

Jeg synes,  Fanø Bryghus har formået at lave en perlerække af super gode øl. Deres Mango Mussolini var mulehår fra, at jeg kårede den som årets danske ølnyhed. Om det er tunge, mørke vinterøl som Whisky & Rye og Canute the Great, eller om det er friske sommer øl, som Mango Mussolini og Make the Guillotine Red Again, så har Fanø Bryghus en unik evne til at skabe nogen virkelig velsmagende øl, som jeg simpelthen ikke kan få nok af.

Imperial Whisky & Rye Porter

 

Årets Danske Bryggeri i følge de danske ølbloggere:

Rookie Beers: Ebeltoft Gårdbryggeri

Levemand: Dry and Bitter Brewing

Ousen om øl: Mikeller

Ulkløbben: Amager Bryghus

Malt og Humle: To Øl

Tanker fra provinsen: Alefarm Brewing

Højt Skummende: Amager Bryghus

Beertalk.dk: Amager Bryghus

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.