#85: Røde Port – Myrraskær

Røde Port - MyrraskærMyrraskær er en juleøl fra Røde Port.  Det er en belgisk Stærk Ale på 7,0%, som muligvis er tilsat appelsin skal. Det står i hvert fald i brødteksten på etiketten at den indeholder appelsinskal; men det fremgår dog ikke på ingrediens listen.

Udseende: Myrraskær er en lettere uklar rød-brun øl med et orange skær. Den har et ganske fint hvidt skumhovede; men det forsvinder dog ret hurtigt.

Duft: Det er uden tvivl en belgisk øl. Myrraskær har en dejlig julekrydret duft. Den krydrede duft blander sig med overmodne frugtet; specielt appelsin. Dertil kommer duften af mørke tørrede frugter.

Smag: Myrraskær har en sød og krydret smag; her er julekager, brunkager, og krydderier i form af nelliker. Der er også en god smag af frugt, mest i form af appelsin. Den er forholdsvis afdæmpet i smagen i betragtning af at det er en belgisk øl. Den har dog en fin kontrast imellem sødmen på den ene side og lidt bitterhed som fra appelsinskallen på den anden.

Mundfylden er mellem-kraftig (men dog til den lette side). Det er en godt karboneret øl som giver en fin prikken på tungen.

Myrraskær har en forholdsvis kort eftersmag, hvor krydderierne sidder lidt tid i halsen, før den ender i smagen af appelsin. Der er lidt bitterhed i eftersmagen som minder om  det hvide på en appelsinskal.

Vurdering: Røde Ports Myrraskær er en forholdvis afdæmpet belgisk ale. Jeg synes ikke at den er helt så fremtrædende som belgisk øl normalt kan være.

Til min smag synes jeg måske, at den er lige afdæmpet nok. Den er meget frisk, og – af en belgisk øl – den føles meget let i det. Den typiske krydrede smag som findes i belgisk øl er tonet meget ned, hvilket gør at smagen af appelsin bliver lige en tand for dominerende for min smag i øllen. Jeg synes desværre ikke, at den helt holder niveauet fra de øvrige øl jeg har smagt fra Røde Port.

Den er måske lidt for tam for min smag til at stå alene; men jeg vil tro at den vil gå ganske godt sammen med julemad. Let heden og den -forholdsvis – friske smag vil klæde tung dansk julemad. Jeg kunne forestille mig at den med den udprægede appelsinsmag kunne gå godt sammen med and.

Min karakter: 5,5

Røde Port – Myrraskær

  • Juleøl
  • 7%
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Meny
  • Pris 3 for 100,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.