#89: Theodor Schiøtz Brewing Company – Anarkist Brown Ale

Theodor Schiøtz Brewing Company - Anarkist Brown AleAnarkist Brown Ale kommer fra Theodor Schiøtz Brewing Company. Bryggeriet slår sig op på at være et lille craft beer bryggeri, hvor man med passion og kreativitet ønsker at “skabe en serie af øl, der udfordrer det forventede“.

………..også aligevel ikke. Hvad bryggeriet har valgt at gemme godt væk på deres hjemmeside er, at Theodor Schiøtz Brewing Company er subbrand – eller på godt dansk en underafdeling – af Albani bryggerierne. Når jeg ser deres hjemmeside og øletiketterne, ser det ud til at markeringsafdelingen har fået lov til at give fuld skrue med både design og beskrivelser. Spørgsmålet er dog om deres øl nu også kan leve op til de store ord de bruger om dem selv og deres øl.

Udseende: Anarkist Brown Ale er en klar mellembrun øl, med et kraftigt brusende skum bestående af hidsige små bobler. Boblerne fuser hurtigt  ud og efterlader en næsten spejlblank overflade.

Duft: Anarkist Brown Ale har en meget moderat næse, som består af lidt mørk karamel og lidt muscovado sukker.  Dertil kommer en let frugtig aroma som af en eller anden grund minder mig om kvan. Nu giver det måske ikke så meget mening for de fleste at jeg skriver kvan, da den ikke er særlig kendt plante. Men hvis du har prøvet Kvanøl fra Holbæk Bryghus eller Saaz Blonde fra Husbryggeriet Jacobsen, har du måske en ide om hvad jeg mener.

Men ellers en stille og rolig næse der ikke gør meget væsen af sig.

Smag: Der er lidt mere spræl i smagen end der er i næsen; men det er ikke meget. Det er en lidt underlig smagsoplevelse, hvor jeg sidder tilbage med oplevelsen, at smagen stikker af i flere retninger, og det giver øllen en lidt usammenhængende og ubalanceret smag.

Der er lidt karamel og lidt smag fra muskovado, samt en antydning af en smag, der minder om grøntsag eller kvan. Derudover er der en antydning af en græsagtig note. Der er også en lidt svag syrlig note. Alt i alt er øllen meget afdæmpet i smagen, og den smule smag der trods alt er, vil jeg ikke beskrive som nogen større nydelse. I det store hele fremtræder øllen lidt vandet i smagen

Anarkist Brown Ale har en meget let mundfornemmelse med en relativt behersket karbonering. Sammen med den svage smagsprofil giver det en lidt vandet oplevelse.

Øllen har en svag syrlig bitterhed i eftersmagen, der går i en ristret smag af muskovado sukker. Det er en virkelig kort eftersmag, der enden som en svag, let kvalmende sødme bagest i munden.

Min vurdering: Anarkist Brown Ale virkelig ikke en øl jeg vil anbefale; tværtimod vil jeg anbefale at gå uden om denne. Den en afdæmpet og kedelig duft; dertil kommer en meget usammenhængende og ikke specielt behagelig smag, og den ender med at virke en anelse vandet. Jeg sidder lidt og overvejer hvem de forventer er målgruppen for denne øl. Den er alt for svag og kedelig i smagen til, at man vil kunne drikke den alene; og den (svage) smag er så usammenhængende og stikker af i så mange retninger, at jeg har utrolig svært ved at se hvilke former for mad,  man skal kunne servere til denne øl.

Anarkist Brown Ale kan fåes til 20,- på tilbud (eller introduktionspris) og formodentlig 25-35 kroner i normal pris. Til den pris vil jeg sige, at der er ufattelig mange andre danske brown ales, som er væsentlig bedre.

Det er mig lidt en gåde, hvorfor at Theodor Schiøtz Brewing Company bruger så meget krudt på branding og marketing og så lidt tid på råvare og brygning af selve øllen.

Theodor Schiøtz Brewing Company får dog et plus i min karakterbog for lige at hæve niveauet på etiketterne lidt, da de både oplyser bitterhed og farve på øllet. Jeg savner dog information om hvornår øllen er brygget (desværre en forteelse som største parten af danske bryggerier går sig skyldige i). Istedet får jeg den lidet brugbare information, at øllen første gang blev brygget i november 2017, og at denne specifikke flaske er fra deres fjerde bryg.

Theodor Schiøtz Brewing Company - Anarkist Brown Ale

Det eneste positive ved Anarkist Brown Ale er etiketten.

Min karakter: 4

Om Anarkist Brown Ale:

  • Brown Ale
  • 6,3%
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 20,-

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.