#94: Harvistoun Brewery – Broken Dial

Broken Dial

Harvistoun Brewery er herhjemme nok mest kendt for deres mørke øl, og specielt deres Ola Dubh serie af øl, som er lagret på brugte whiskyfade fra Highland Park destilleriet.

De har dog også et forholdvis godt udvalg af lyse, herunder Broken Dial som er en amber ale.

Udseende: Broken Dial har et medium hvidt skumhovede, som forsvinder ret hurtigt; men det efterlader fine guirlander ned af siden på glasset. Selve øllen er ravfarvet, klar og næsten uden bobler.

Duft: Broken Dial har en dejlig frisk duft. Her er lidt citrus, som blander sig med en god mængde frugt i form af tropefrugter, lidt grape, melon og passionsfrugt. En rigtig dejlig og imødekommende duft. Den er ikke voldsom; men den er behagelig og velafstemt.

Smag: Her er først og fremmest karamelsmag, men den er ikke specielt sød. Den minder mere om smagen af ristet lystbrød. Tilgengæld er der en god smag af urter og græs. Humlen meget tydelig i form af smag af melon, fyrrnåle, melon, citrus og grape. Dog er de frugtige elementer ikke så dominerende som de var i duften.

Mundefylden er forholdvis let. Den er faktisk noget lettere end jeg forventede.

Der er en god portion bitterhed i eftersmagen, som hænger længe ved og går over i lang eftersmag smag af grape. Bitterheden  bliver siddende lang tid i svælget.

Vurdering: Broken Dial er en fin øl. Den er klar i udseende såvel som smag. Den er måske lige lidt for bitter til min smag; men andre vil måske sige at den ikker er bitter nok.

Men alt i alt synes jeg at Broken Dial er en dejlig frisk øl. Jeg vil nok vælge at servere den sammen med mad frem for alene.

Min karakter 6

Om Broken Dial

  • Amber Ale
  • 4,3%
  • Meny Køge
  • 33 CL

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.