#96: Fanø Bryghus – Sex In A Bottle

Sex In A BottleSex In A Bottle er en forholdsvis ny øl fra Fanø Bryghus. Jeg mener, at første gang jeg hørte om den var i efteråret 2017. Øllen er en IPA, humlet med Cashmere humle og tilsat lactose.

Normalt er jeg ikke så god til de meget humlede øl i form af IPA’er; men denne her var jeg lige nødt til at prøve. For det første er jeg ikke før stødt på en IPA med tilsat laktose. For det andet så er den humlet med Cashmere humle, som jeg ikke er stødt på før.  Endelig så har jeg sjældent gået galt i byen med en øl fra Fanø Bryghus, så jeg tænkte at den måtte jeg lige prøve.

Udseende: Sex In A Bottle er en mørk gylden øl, som er let “hazy” med en flot, tæt hvid skumkrone. Skummet sætter tykke hvide kniplinger ned af glassets sider, mens det langsom falder samme.

Duft: Uh for en dejlig frisk næse! En let blomstrende næse; men først og fremmest er næsen fyldt med masser af frugt – specielt tropefrugt: Lime, melon, mandarin, en snert af passionsfrugt og lige en anelse kokos nedenunder.

Det er en virkelig dejlig og frisk næse. Den er meget behagelig og den er næsten så god, at jeg ikke nænner at begynde at drikke øllen. Jeg har lyst til bare at sidde og drømmer om sommer og varme mens jeg nyder duften.

Smag: Sex In A Bottle har en meget frugtrig og fyldig smag. Det er en god frisk smag, hvor de tropiske frugter kommer virkelig frem i smagen: Melon, lime og en god antydning af kokos. Samtidig er der en god sødme i øllen, som spiller fint sammen med den meget frugtige smag, og den giver næsten en smagsmæssig oplevelse af frugtsalat. Jeg er lidt overrasket over, at den ikke umiddelbart virker specielt bitter.

Mundfylde er mere kraftig end jeg havde forventet af en IPA. Jeg tænker at det er lactosen, der spiller ind og er med til at give den forholdsvis kraftige mundfylde.

Eftersmagen er først præget af en god portion sødme og en rigtig fin smag af lime og melon. Den frugtige smag bliver siddende ganske længe i eftersmagen. Sødmen klinger dog stille og roligt af og giver til gengæld plads til en ganske god bitterhed, der er med til at balancere øllen og dermed undgå at det hele ender i en ren sukkersød frugtsalat blanding.

Min vurdering: Jeg købte Sex In A Bottle af ren og skær nysgerrighed; men det bliver helt sikkert en øl jeg kommer til at købe igen og igen. Jeg er meget positivt overrasket over hvor dejlig frisk og smagfuld den er. Cashmere humlen synes jeg var et ganske behageligt bekendskab. Den giver en god frugtig blanding primært af melon og lime   som smager (og dufter) ganske behageligt.  Samtidig er lactosen med til at runde smagen af og mindske bitterheden i øllen lidt. Med den tydelige sødme og kraftige frugtige smag minder Sex In A Bottle på sin vis mig mere om en NE IPA end om en “almindelig” IPA.

 

Min karakter: 7,25

Om Sex In A Bottle

  • IPA
  • 7%
  • Meny Køge
  • Flaske 50 CL
  • Pris 35,-

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.