#97: Magic Rock – Bearded Lady Dessert Edition

Bearded Lady Dessert EditionBearded Lady Dessert Edition er pimpet udgave af Magic Rock dobbeltmæskede øl Bearded Lady. Øllen er under brygningne tilsat vanille, kanel og cacao nips; og den er efterfølgende blevet lagret seks måneder på Woodford Reserve bourbon fade.

Udseende: Bearded Lady Dessert Edition er en helt igennem  sort øl; ikke det mindste smule lys er i stand til at trænge igennem den tykke, mørke øl. Da jeg hælder den fra dåsen,  minder den nærmest om motorolie: Sort og klæbrig. Skummet er chokoladebrunt og lægger sig i et tykt lag ovenpå øllen.

Duft: Hold da op den er både intens og god. Her er først og fremmest masser af kakao og chokolade. Den giver mig masser af associationer om chokoladekage, varm chokolade og brownies. Dertil kommer en ganske behagelig note af vanilje og den mindste antydning af kanel. Det er på sin vis en meget tung og anmasende næse, og det er lige før, at det næsten bliver for meget…men også kun næsten.

Smag: Jeg kan bedst beskrive Bearded Lady Dessert Edition som en flydende browni. Det er en tykflydende – næsten klæg masse – der smyger sig om tænder og tunge og efterlader munden lettere klistret. Smagen er udpræget domineret af en dyb, tung smag af chokolade. Humlen spiller fint ind med et godt bid af bitterhed, så jeg får oplevelsen af mørk bitter chokolade. Dertil kommer efter lidt tid en ganske god portion sødme, som blander sig med smagen af vanille og kanel, og er med til at runde smagen af. Det hele giver tilsammen oplevelsen af browni eller en anden for for chokoladekage.

Eftersmagen er ganske lang og kraftig og er ikke overraskende præget af en lang sødlig smag af chokolade.

Min vurdering: Bearded Lady Dessert Edition er nærmest en overvældende smagsmæssig eksplosion af chokoladekage. Denne øl er smækfuld med smag.  Der er nærmest som om at man har forsøgt at se hvor meget chokolade, man kan stoppe ned i en 33 cl dåse.  Det er ligefør at chokoladen bliver for meget og for dominerende; men kanel og vanille tilfører lidt ekstra dybde til øllen, og de er med til at forhindre, at den bliver fuldstænding endimensionel chokoladeøl. Lagringen på gamle bourbonfade bidrager med en god afrunding af øllen og yderligere smag af vanille.

På trods af at den smager helt suverænt, er det umulig at drikke en hel dåse selv….hvilket nok er meget godt da den er på 10,5%.

Hvis jeg skal sætte ét ord på denne øl så må de være “dekadent”. Den er så ufattelig overdreven, tung og fed, og det er en øl man hurtigt bliver ekstrem smagsmættet af.  Det er lige før at det hele bliver for meget; men Magic Rock formår ligepræcis at holde indenfor den hårfine grænse hvor det hele bare ender i en stor smagsoplevelse.

Min karakter: 7

Om Bearded Lady Dessert Edition

  • Imperial Stout
  • 10,5%
  • Ales By Mail
  • Dåse 33 cl

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.