#99: The Man Behind – Madrid

The Man Behind - MadridThe Man Behind – som Anders Coisbo står bag – har for nyligt lanceret en ny serie af øl. Det drejer sig om Berlin (IPA) , Bejing (Lager) og Madrid (Brown Ale). Øllene kommer i 33 cl dåser og har – efter min mening – et ret lækkert layout.

Jeg har været ret spændt på at smage den nye serie – ikke mindst, da jeg kårede The Man Behind – Pilsner som året øl i 2017. Jeg starter i dag ud med Madrid, som den første at de tre øl.

Udseende: Madrid er mørkebrun med et svagt rødligt skær og ganske klar. Den har et flot, kraftigt skumhovede. Skummet er forholdsvist stabilt og efterlader fine gardiner ned af siden på glasset.

Duft: Lige så snart jeg dufter til øllen bliver jeg over at det klart er malten, der er i fokus her. Det er en dejlig, tung maltet duft: Her er maser af mørkt brød, rugbrød, duft af korn mark og maltbolcher. Samtidig er der en ristet og krydret note som minder mig om ristet rugbrød.

Alt i alt en virkelig dejlig næse.

Smag: Igen er det malten, som i den grad er i fokus her. Først og fremmest er det smagen af ristet korn, og jeg får hurtigt associationer til moden kornmark. Der er en god smag af ristet mørkt brød og specielt ristet rugbrød. Der er samtidig en god sødme fra malten, der minder mig om maltbolcher.

Mundfornemmelse er mellem med en ganske god karbonering.

Eftersmagen er mellemlang, og er primært domineret af de gode ristede noter fra malten.

Min vurdering: Brown Ale er for mig en lidt specielt størrelse. Det er en god begynderøl for hjemmebryggere og den er svær at ødelægge (dog kan nogle af de store bryggerier herhjemme dog sagtens ødelægge en ganske simpel brown ale); men samtidig er det en øl, hvor det kan være svært at skille sig ud eller imponere.

Jeg har altid haft en forkærlighed for de meget malttunge øl. Rent smagsmæssigt så ligger fokus på malten; og Madrid har en sødme og dybde fra malten, som jeg personligt værdsætter i en øl. Den er smagfuld, med en god vægt lagt på de ristedede noter, dog uden at de bliver så kraftige og dominerende som f.eks. i en porter.

Madrid er faktisk en ganske udemærket Brown Ale. Det er måske ikke en øl, hvor du får en livsændrende smagsoplevelse; men det er en øl hvor vægten er lagt på drinkability – eller det man på godt dansk vil kalde en letdrikkelig øl. For mig fungerer den rigtig som en god fyraftensøl, og den er ganske god at drikke til mad.

Så blev mine forventninger indfriet? Jeg synes ikke den når samme højde som The Man Behind – Pilsner. Men når det er sagt så er det en god solid øl, der rammer mine smagsløg. Derudover er synes jeg, at den rigtig godt afbalanceret i smage; hvilket er en af de ting jeg virkelig værdsætter ved Anders Coisbos øl Jeg synes han har en god evne til at lave øl, hvor er ikke er noget der stikker ud.

Min karakter: 6

Om Madrid

  • Brown Ale
  • 5,4 %
  • Dåse 33 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris: 25,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.