#106: The Man Behind – Berlin

The Man Behind - Berlin

The Man Behind – som Anders Coisbo står bag – har for nyligt lanceret en ny serie af øl. Det drejer sig om Berlin (IPA) , Bejing (Lager) og Madrid (Brown Ale).

Jeg har tidligere prøvet Madrid, og i dag kigger jeg lidt nærmere på Berlin som er en klassisk IPA på 5,8%

Udseende: Øllen er mørk gylden og  ganske klar til at starte med. Jeg er dog ikke opmærksom på, at dåsen indeholder en del bundfald, hvilket ender med at gøre øllen let tåget, da jeg er færdig med at hælde op. Ovenpå øllen ligger en flot hvid skumkrone, som sætter kraftige hvide blonder ned af glasset, mens den langsomt falder sammen.

Duft: Det er en meget klassisk IPA næse. Den er en frisk – og faktisk ret behagelig – duft med gode noter af citrusfrugter; primært citron og grape. Dertil kommer lidt fyrnåle; men de er ikke specielt dominerende. Endelig er der en svag antydning af papaya eller fersken.

Smag: Da jeg smager på øllen der det først en god portion  bitterhed der rammer min tunge. Lidt spøjst er smagen på sin vis omvendt af duften. Her er det smagen af fyrnåle, der først er dominerende; før den stille og roligt går over i grape og et snert af citrus

Berlin har en god maltbund nedenunder humlen. Maltbunden bidrager med lidt sødme (den bliver specielt tydelig efterhånden som øllen i glasset kryber lidt op i temperatur), som er med til at give lidt dybde og givermodspil til den friske humlesmag

Øllen har en let til mellemkraftig mundfylde og er moderat karboneret. Det given tilsammen en en blød og rund fornemmelse i munden.

Der kommer et godt bid fra humlen i eftersmagen. Humlebitterheden bliver – ikke overraskende – siddende ganske længe i svælget.  Øllen har en overraskende ren smag af citron i eftersmagen. Den startet som citrusfrugter og grape; men den ender i en meget ren smag af citron. Jeg har ikke før prøvet en IPA (eller anden øl for den sags skyld), der giver så ren smag af citronsaft.

Min vurdering: Jeg synes at Berlin er en god  men dog ret ordinær IPA, som faktisk er meget smooth og let drikkelig. Den har en god friskhed og er godt balanceret i smagen. Der er virkelig ikke nogen smagsnuancer, der bare er i nærheden af at stikke af.

Den ligger måske lige på kanten af hvad jeg bryder mig om i forhold til bitterhed; men jeg kunne forestille mig at mere hardcore humlehoved derimod vil savne lidt power.

Men alt i alt en stille og rolig IPA uden at der er noget virkelig negativt eller positivt der for alvor stikker ud.

Min karakter: 5,5

Om Berlin

  • IPA
  • 5,8 %
  • Dåse 33 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris: 25,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.