#107: Mad Hatter Brewing Company- Say Wit With Flowers

Say Wit With FlowersMad Hatter Brewing Company er kendt for meget eksperimenterende tilgang til brygning, hvor de bl.a. leger med ingredienser i deres øl. Say Wit With Flowers er ingen undtagelse: Dette er en witbier tilsat kaffeblomster. Det er ikke den mest normale ting at tilsætte en witbier, og så vidt jeg husker den første gang nogensinde, at jeg er stødt på kaffeblomster i en øl.

Udseende: Say Wit With Flowers er grumset og gul som en rigtig witbier skal være, med en kridhvid skumkrone på toppen.

Duft: Øllen har en dejlig frisk og afdæmpet næse. Her duft af forår i form af  blomster og citrusfrugt. Derudover har den duft af lidt banan og lyst brød.

Smag: Øllen har en virkelig frisk og let smag af citrus og lyst brød, som suppleres med en let krydret smag. Jeg fornemmer en mild sødme i smagen, som jeg bedst kan sammenligne med lys forårshonning. Der desuden en let blomstret smag, som muligvis kommer fra kaffeblomsterne (jeg har ikke smag kaffeblomster før, så jeg har ikke rigtig nogen referenceramme her).

Jeg kan bedst beskrive det som let og fin smag. Den er ikke voldsom og kraftig men dejlig underspillet og behagelig. Samtidig er øllen forholdvis let med en rigtig godt karbonering som giver en frisk prikken på tungen. Alle elementerne er med til at gøre det til en ganske forfriskende øl.

Say Wit With Flowers har en dejlig mellemlang eftersmag. Humlen er tonet godt ned og jeg fornemmer næsten ingen bitterhed. Derimod har øllen en fin diskret sødme, som blander sig med en let krydret smag samt en anelse smag af banan.

Min vurdering: Say Wit With Flowers er dejlig  frisk og letdrikkelig witbier. Smagen er hverken kraftig eller voldsom; men jeg vil mere beskrive det som en underspillet og delikat smag.  Det gør det til en øl, der meget svær at beskrive; netop fordi charmen ved øllen er, at den er så fin og delikat i smagen.

Det er måske ikke en super kompleks øl; men den er bare så ufattelig let drikkeligt, man tror det er løgn. Den har den kvalitet, at jeg sidder tilbage med et tomt glas og tænker “øv…jeg ville gerne have haft mere’“.

Say Wit With Flowers er klart en nyde-øl og sommerøl. Med dens meget delikate smag har jeg svært ved at forestille mig, at den ville kunne gå sammen med mad, da dens smag meget let vil kunne blive overdøvet.

Min karakter: 6,5

Om Say Wit With Flowers

  • Witbier
  • 4,5%
  • Ales By Mail
  • Flaske 33 cl

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.