#108: Bryghuset Braunstein – Dragonfly – Russian River

Dragon Fly - Russian RiverRussian River er den seneste øl fra Bryghuset Braunsteins Dragonfly serie. Denne gang er det en Amerikansk Pale Ale de har forsøgt sig med.  Indtilvidere har jeg ikke været specielt imponeret over de første øl i Dragonfly serien; så det var med meget lave forventninger jeg kastede mig ud i at prøve denne øl.

Udseende: Russian River er en lys – let uklar – ravgylden øl, med et ganske flot, tæt cremet skum. Skummet falder langsomt sammen og efterlader de flotteste gardiner ned af siden på glasset.

Duft: Øllen overrasker positivt med en dejlig frisk næse fyldt med blomster og frugt. Det er specielt tropefrugter, der dominerer her i form af citrus, mandarin, melon og fersken. Efter lidt tid dukker der noter af lyst, ristet brød og kiks op. Duften er måske ikke frembrusende og massiv; men den er lige præcis kraftig nok til at være interessant.

Smag: Det første jeg lægger mærke til er en let bitterhed, der hurtig moderes af en frugtig sødme. Her en en ganske god smag af tropefrugter: Melon citrus, mandarin, og et lille snert abrikos. Jeg er rigtig positivt overrasket over den gode, frugtig smag, som gør, at jeg bare har lyst til at tage en forfriskende mundfuld mere. Malten gør sig kun meget lidt til kende og bidrager kun med en godt gemt smag som fra lyst, ristet brød.

Øllen er frisk karboneret og giver en god prikken på tungen, hvilket er med til at understrege den friske oplevelse af øllen.

Russian River har en dejlig lang eftersmag. Først kommer der et lille bittert bid fra humlen, og derefter kommer en meget lang let sødmefuld smag af tropefrugter samt en diskret bitterhed.

Min vurdering: Jeg skal ærligt indrømme, at jeg har været særdeles kritisk overfor de første øl fra Braunsteins Dragonfly serie; men Russian River er jeg absolut begejstret for.

Da det er en American Pale Ale spiller humlen naturligvis en fremtrædende rolle; men den har dog ikke helt så voldsom bitterhed som en IPA. Til gengæld har Russian River en virkelig god smag og duft fra humle. Braunstein har her virkelig fået fremhævet den rene humlesmag og -aroma uden en voldsom humlebitterhed. Her får humlen får virkelig lov til at udfolde sig stille og rolig over en meget diskret malt-baggrund, som kun bidrager ganske let med et par små ekstra nuancer.

Russian River er meget behaglig og velafstemt. Braunstein har fået tonet malten så godt ned at den giver godt plads til alle humlens nuancer. Øllen er meget let drikkelig; men den har samtidig en god, afbalanceret smag, hvor der ikke er noget der stikker ud. Det er simpelt hen en ganske lækker forårs- og sommerøl, og jeg må sige en fungerer fint som en fyraftensøl på terrassen efter en lang dag i haven.

Hvis jeg skulle komme med et enkelt kritikpunkt af øllen, så er det Braunsteins “Bedst før” dato på øllen, som de har sat til 24. juli 2019. Det er næsten halvandet år efter øllen er brygget, og på det tidspunkt vil humle smagen og aromaen forlængst være klinget af, og det eneste spor af humlen vil være en let bitterhed. En så humlet øl som denne burde ikke have en “Bedst før” dato der er meget mere end 6 til 12 måneder.

Alt i alt så er jeg ganske godt tilfreds med Russian River, og jeg håber at Bryghuset Braunstein vil forsætte de gode takter, som  de har vist med denne øl.

Min karakter: 6,25

Dragonfly Russian River:

  • American Pale Ale
  • 5,7 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 19,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.