#109: De Lille Bryggeri – Blod, Sved og Tårer

Det Lille Bryggeri - Blod, Sved og TårerDet Lille Bryggeri, som ligger i den lille landsby Bringstrup udenfor Ringsted, udviddede  i løbet af 2017 deres bryggeri, og de fik bl.a. installeret et nyt bryggeanlæg. Det nye anlæg krævede dog angivligt en del blod, sved og tårer før det var på plads.

Det Lille Bryggeri kalder derfor Blod, Sved og Tårer for en signaturøl for 2017. Øllen er en imperial stout, der er tilsat rosinsirup, kaffe, rom, og har været lagret på egetræ

Udseende: Blod, Sved og Tårer er en dybt kulsort øl, og ikke den mindste smule lys kan trænge igennem den tyktflydende sorte væske. Ovenpå øllen ligger et mørkt,  chokolade brunt og ganske tæt skum.

Duft: Min næse bliver mødt af en fuldfed, tyk, og intensiv duft. Her er en dyb og tæt duft af kaffe, chokolade, samt læder og tobak. Jeg fornemmer rommen i næsen samt spor af sødme, rosin og mørke frugter. Samtidig er der en god bund af lakrids, som de andre noter hviler på.

Der er en virkelige dejlig, dyb og behagelig næse. Den er dejlig kompleks, og jeg kan sidde og nyde den i rigtig lang tid.

Smag: Jeg var imponeret af duften; men smagen er endnu bedre. Der er en uhyggelig god og smagfuld imperial stout. De enkelt smagselementer spiller simpelthen så fantastisk godt sammen her; på den ene side bitre noter af lakrids, kaffe og humle, på den anden side sødmefuld smag af mørke frugter og chokolade.

De ristede noter man ofte finder i en imperial stout er blevet tonet rigtig godt ned her; men tilgengæld giver deres fravær god plads en god, dyb frugtig sødme. Det er en gennemtrængende smag af mørke tørrede frugter, som spiller fint sammen med rommen og giver nærmest en fornemmelse af mørke, røde kirsebær. Endelig er der en smule bitterhed fra humlen og lidt tanniner fra egetræet, som tilsammen giver et fint afstemt modspil til sødmen.

Alkoholen på 11,5% er forholdsvis godt integreret, og den fornemmes kun svagt i munden.

Øllen er utroligt blød, tyk  og cremet i munden. Den har nærmest en olieret fornemmelse.

Eftersmagen er ganske lang og særdeles behagelig, med smag af kaffe, rom og chokolade før den går over i en diskret afslutning med en smule bitterhed, som runder hele oplevelsen af.

Min vurdering: Blod, Sved og Tårer er en dansk imperial stout i den absolutte topklasse. Der er en god dybde i smagen og en god kompleksitet. De enkelte elementer spiller ufattelig godt sammen, og de skaber tilsammen en ypperlig nydeøl, som jeg kan bruge flere timer på at sippe i små slurke, mens jeg nyder den fantastiske smag.

Det er længe siden jeg har fået en så smagfuld dansk øl. Det kan godt være at Det Lille Bryggeries nye anlæg har krævet både blod, sved og tårer; men denne øl er bevis på at det har været alle anstrengelserne værd.

Min karakter: 7,75

Blod, Sved og Tårer:

 • Imperial Stout
 • 11,5 %
 • Flaske: 50 cl
 • Købt: Den Lille Gårdbutik

 

1 kommentar

  • Søren on februar 9, 2020 at 5:57 pm
  • Svar

  Jeg må sige jeg er absolut ikke imponeret. Jeg har smagt mange øl i mit liv, ikke mange har jeg måtte erkende at jeg ikke brød mig om, men Blod, Sved og Tåre måtte en tur i vasken. Det var for mig på ingen måde en nydelse som jeg havde forventet. Som at drikke Gammel Dansk på tom mave, man kan smage den i lang tid.

  Det er absolut noget af det værste jeg i mit liv har smagt!!

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.