#111: Mad Hatter – Rasberry Tipple

Raberry Tipple fra Mad Hatter Brewing Company er en stout tilsat kaffe og hindbær. Det er ikke en smag kombination, som jeg er stødt på før, og der er heller ikke en kombination, som jeg umiddelbart ville forvente vil gå specielt godt sammen. Så dette var en øl jeg var ret spændt på at smage.

Udseende: Rasberry Tipple er en dyb mørkebrun, næsten helt sort øl med et rødligt skær.  Oven på øllen ligger et beige skum, som sætter sig som fine kniplinger ned af siden på glasset efterhånden, som det falder sammen.

Duft: Rasberry Tipple er en af de øl, hvor jeg bare må sige WOW!!!!! Jeg kan bedst beskrive duften som overraskende, speciel og interessant. Øllen har en god ristet kaffeduft, som blander sig med duften af hindbær. Det er en ganske behagelig duft at hindbær, der er syrlig og sød på samme tid. Der er syrlige hindbær, som giver oplevelsen af en tørhed, som næsten får tænderne til at løbe i vand i forventningen om den syrlighed som ganske sikkert må ramme, når jeg drikker af øllen. Samtidig er der en god sødlig duft af frisk solmodne hindbær. Alt i alt er det ikke helt ulig duften af hindbær sorbet.

Det er en meget specielt duft og normalt ville jeg ikke forestille mig at blande kaffe med hindbær; men her virker det overraskende godt.

Smag: Igen bliver jeg overrasket, da jeg smager på øllen. Jeg havde forventet en mere udtalt frisk syrlighed og dominerende smag af hindbær. Men det er først og fremmest kaffen, der kommer frem, da jeg tager den første tår. Det er en ristet og tung smag af kaffe samt lidt karamelsødme. Langsomt giver den plads til smagen af hindbær, som stille og roligt overtager. Jeg fornemmer det først som en smule frugtsødme; men langsomt glider det over i en mere frisk syrlig frugtnote. Smagen ender med at være helt dominere af en ganske god smag af friskplukkede hindbær.

Kaffen bliver langsomt tonet ned; men den bliver liggende i munden og giver en fin ristet baggrund til den friske hindbær smag. Jeg er faktisk overrasket over hvor godt kaffen spiller sammen med hindbærene.

Rasberry Tipple har ikke overraskende en meget lang og behagelig eftersmag domineret af hindbær.

Min vurdering: Rasberry Tipple var virkelig en lang række af duft- og smagsmæssige overraskelser. Jeg var skeptisk før jeg prøvede den; men jeg er i den grad blevet positivt overrasket. Jeg er fremfor alt virkelig overrasket over, hvor godt det er lykkedes for Mad Hatter Brewing Company at få hindbærene og kaffen til at spille sammen i denne øl.

Mad Hatter Brewing Company  er et bryggeri, der gang på gang bliver ved med at overraske mig positivt. Blandingen af kaffe og hindbær burde nærmest være dømt til at gå galt; men her har de fået lavet en særdeles smagfuld og fremfor alt ufattelig godt afbalanceret ud.  Det kræver lidt at en brygger at kunne sammensætte sådan en smagskombination uden at der er noget der stikker ud.

Min karakter: 6,5

Om Rasberry Tipple

  • Stout
  • 6,3%
  • Ales By Mail
  • Flaske 33 cl

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.