#114: Bryggeriet Frejdal – Sigurd

Frejdahl - SigurdSigurd er en dubbel fra Bryggeriet Frejdahl (det vil sige, det er egentlig Bryggeriet Vestfyn der står bag). Øllen er – naturligvis udover malt og humle – brygget på figner.

Sigurd er sammen med Fafner (en IPA) en af to nye øl som bryggeriet har lanceret i Netto butikkerne her i foråret.

Udseende: Sigurd er forholdvis lys af en double. Den ligger et sted imellem gylden-ravfarvet og lys-brun. Øllen har et hidsigt beige skum, der bruser kraftigt op. Det forsvinder hurtigt og efterlader kun ganske tynde gardiner på siden af glasset, før det ender som et silketyndt lagen på øllen.

Duft: Hold da op gæren er fremme i skoene her! Der er en meget femtrædende duft af nelliker, som nærmest overdøver alt andet i duften. Efter øllen har fået lov at stået en halv times tid,  giver malten sig så småt til kende med duften af mørkt brød, karamel og en anelse mørk tørret frugt. Men selv nu er det stadig duften af nelliker, der er dominerende.

Smag: Igen er det gæren, der er i højsædet med en tydelig gennemtrængende smag af nelliker. Det er lidt synd, at den bliver så dominerende, for den kommertil at kvæle de øvrige smagsnuancer, der måtte være i øllen. Der er en meget svag antydning af lidt mørk brød, og jeg fornemmer ganske svagt lidt karamelsødme, lidt smag af mørke tørrede frugter og en lidt brænde fornemmelse som fra alkohol. Det sidste undrer mig lidt, da øllen kun er på 6,3%

Sigurd føles relativt let i munden, og det er som om den mangler noget tyngde.

Eftersmagen er overraskende hurtig overstået. Først en ganske tydelig, let brændende smag af alkohol og nelliker, der hurtigt brænder ud og først her dukker en antydning af fignerne op med en let kvalmende frugtsødme.

Min vurdering: Sigurd er bare ikke en øl jeg bryder mig om. Den er efter min mening alt for endimensionel i både smag og duft. Den mangler helt den dybde og de nuancer der er i en god belgisk dubbel. Maltprofilen kommer til at virke meget letbenet, og kan slet ikke hamle op med smagen fra gæren. Jeg savner alle de nuancer af tørrede frugter, karamel, brød osv der kan findes i en god dubbel.

Den korte konklusion er, at dette er ikke en øl jeg har noget som helst behov for at prøve igen.

Min karakter: 5

Frejdahl – Sigurd:

  • Dubbel
  • 6,3 %
  • Flaske: 66 cl
  • Købt: Netto
  • Pris 25,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.