#116: Det Lille Bryggeri – Summer India Pale Ale 2018

Summer India Pale AleSummer Indian Pale Ale 2018 er en IPA fra Det Lille Bryggeri. En af de ting jeg værdsætter meget ved Det Lille Bryggeri – udover deres øl – er deres dejligt informative etiketter der giver væsentlige flere informationer om øllen end stort set alle andre danske bryggerier gør. Udfra etiketten kan jeg både få oplyst bryggedato, tapningsdato, bitterhed (målt i IBU) og en ret detaljeret beskrivelse af hvilke ingredienser øllen er brygget på.

Summer India Pale Ale 2018 er brygget på pale ale malt og hvedemalt, og den er humlet med simcoe, mosaic og lemondrop. Med en IBU på 32 er den ikke specielt bitter, og den ligger i bitterhed lige under hvad man normalt vil regne for en IPA. Så teknisk set er det egentlig en pale ale. Hvis jeg kigger på bagetiketten står der også at dette er en pale ale.

Udseende: Summer India Pale Ale er en mørk gylden øl med en flot hvid skumkrone, som sætter sig i tykke vattertottet ned af glasset, før det ender i et to cm. tykt lag overnpå øllen. Øllen virker en lille smule tåget; men det skyldes formodenltlige jeg kom til at ryste flaske lidt inden jeg hældte den op.

Duft: Uhm dejlig frisk humlenæse. Her er blomster som minder om en have på en summeraften. Men der er fremfor alt rigtig meget frugt, i form af citrus, grape, mandarin og en antydnign af papaya. Det en frisk og på alle måder sommerlig næse.

Smag: Alt hvad næsen lover bliver til fulde opfyldt, da jeg tager den første tår. Jeg bliver mødt af gode frisk frugtnoter af citrus, lime og grape og en antydning af papya eller fersken. Der er en rigtig god bitterhed i øllen. Det er ikke en overvældende skarp bitterhed som i en typist IPA; men her er det mere en frisk og behagelig bitterhed som passer fint sammen med smagen af citrusfrugter.

God mellem-kraftig mundfylde som passer godt til øllen og en god karbonering.

Summer India Pale Ale har en ganske behagelig og god lang eftersmag med en let tør afslutning. Eftersmagen er fyldt med dejlig noter fra humlen af citrus og grape, samt en behagelig frisk bitterhed bagest i munden.

Min vurdering: Jeg kende mest Det Lille Bryggeri for deres mørke øl, som jeg plejer af være ganske tilfreds med. Denne er IPA er første gang i langt tid at jeg har prøvet en af deres lyse øl; og jeg må sige at den er et ganske godt bekendtskab.

Summer India Pale Ale 2018 er en virkelig god sommerøl med alle de engenskaber en sommer øl, efter min mening, skal have. Den er dejlig frisk og let i smagen  gode citrusfrugt noter og en bitterhed der er holdt lidt nede; men som dog er tilpas udtalt til at  bidrage til friskheden. Det er en øl med en rigtig god balance og frisk lethed i smagen. Det sidste skal ikke forståes på den måde at den mangler smag; men derimod at den har en lethed i form af blomsternoter og masser af citrus, som tilsammen gør det til en dejlig forfriskende sommerøl på en varm dag.

Min karakter: 6,5

Det Lille Bryggeri – Summer India Pale Ale:

  • IPA
  • 5,5 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Det Lille Bryggeri

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.