#117: Det Lille Bryggeri – Humleaben Hr. Nelson

HuDet Lille Bryggeri - Humleaben Hr. Nelsonmleaben Hr. Nelson fra det lille bryggeri er en Pale Ale, hvor det udelukkende er den New Zealandske humlesort af typen Nelson Sauvin som er blevet brugt.

Udseende:  Humleaben Hr. Nelson er en lys ravfarvet og en smule uklar øl. Ovenpå øllen ligger en flot hvid skumkrone, der sætter sig i fine gardiner ned af siden på glasset;  mens det langsomt synker sammen

Duft: Det er en øl med en god frisk næse, hvor humlen virkelig får lov at være ganske fremtrædende. Her er en god, kraftig portion citrus; men der gemmer sig også lidt stikkelsbær nedenunder. Efter at jeg har duftet til øllen, må jeg sige at jeg godt forstår hvorfor humlen er opkaldt efter Sauvignon druen , idet duften godt kan minde lidt om en kraftig hvidvin. Den har en lidt krydret smag, som bedst kan beskrives som smag af hvidvin.

Smag: Humleaben Hr. Nelson  har en god og frugtig smag. Her er det igen humlen der bidrager med smag af citrus og stikkelsbær. Humlen giver sig også til kende med et godt bid af bitterhed. Malten tonet godt ned; men er dog markant nok til at kunne give en lille smule modspil til humlen.

Eftersmagen af præget af en behagelig smag af citrus og en smule bær. Bitterheden er ret markant, dog uden at den kommer til at  virke overvældende.

Min vurdering: Humleaben Hr. Nelsonfin er en frisk sommerøl som passer glimrende som tørstslukker på  en varm dag. Jeg synes derudover, at det er en øl med en spændende duft- og smagsprofil. Da der kun er brugt Nelson Sauvin som humle, giver det god mulighed for at smage denne fuldt ud.

Personlig vil jeg måske sige den næsten har lidt for meget humlebitterhed for min smag. Men bitterheden passer her godt sammen med den friske smag af citrus,  stikkelsbær og hvidvin. Alt i alt er det en god smagfuld og velafbalanceret øl, hvor malten tonet tilpas meget ned til at give plads til humlen kan udfolde sig. .

Min karakter: 6

Det Lille Bryggeri – Humleaben Hr. Nelson:

  • Pale Ale
  • 4,7 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Det Lille Bryggeri

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.