Ølfestival 2018

Ølfestival 2018

Så er det i morgen af den årlige ølfestival i Lokomotivværkstedet løber af stablen. Som noget nyt har man i stedet for det traditionelle trykte program lavet en online guide over udstillere, aktiviteter og øl. Selvom der måske har været nogle små børnesygdomme undervejs, så synes jeg online guiden gjorde det meget lettere for mig at få et overblik over, hvad jeg gerne vil nå at opleve på årets festival.

Normalt har vi en tradition for at starte og slutte festivalen hos Braunstein, som er det lokale bryggeri her i Køge. De kommer desværre ikke i år så vi må lave lidt om i traditionerne i år. Heldigvis er det dog med små 1100 øl rigelig med muligheder for at få tørsten slukket.

Jeg lavet en grov huskeliste til mig selv over bryggerier og øl som jeg tænker vil prøve at nå i løbet af festivallen. Jeg har bevidst forsøgt ikke at gøre den for lang og detaljeret, da jeg synes noget af charmen ved ølfestivalen er at være lidt spontan og prøve noget man ikke havde planlagt.

Bryggerier

På ølfestivallen kommer der i år et par nye bryggerier, som jeg ikke har haft lejlighed til at stifte bekendtskab med endnu. Heldigvis bliver ølfestivalen en god lejlighed til at se lidt nærmere på deres øl. Hjort BeerÅben og Musicon bliver i hvert fald tre bryggerier jeg rigtig gerne vil nå forbi.

Det Lille Bryggeri. I år har stille Det Lille Bryggeri traditionen tro op med et imponerende sortiment. Ikke mere 45 øl med (hvad jeg hurtig kunne tælle sammen). De er absolut et besøg værd og mon ikke jeg kan finde en øl eller tre, der falder i min smag.

Hoppe.beer er et lille bryggeri beliggende i Solrød. Bryggeriet laver primært øl efter belgisk forbillede; men gerne med et lille tvist i opskriften, som f.eks. en saison med blodappelsin. Torsdag har Hoppe.beer en limited release på Dark-X som er en øl har været lagret 18 måneder på et rødvinsfad. Jeg håber, at jeg kan nå at smage denne.

Inslev/Ugly Duck. Ugly Duck laver efter min mening nogle fantastiske øl, og jeg følger med spænding deres projekt med fadlagring af øl. På deres stand har de et godt udvalg af spændende øl med. Jeg har specielt øje til deres Ugly Duck Smoked Barley Wine og Ugly Duck Ginger Sour.

Øl

Der er et par enkelte øl som jeg satset på at nå.

Bøgedal IPA Orange. Bøgedal plejer at lave øl i rigtig høj kvalitet. De er desværre ikke selv på ølfestivalen; men på Kvickly Allerøds stand har de et udvalg af Bøgedals øl med. IPA Orange en forholdsvis ny øl som er tørhumlet med Simcoe og Centenial humle og er brygget med appelsinskal.

Flight 42 fra Røde Port. Jeg plejer at være ret glad for øllene fra Roskilde bryggeriet Røde Port. Flight 42 er en ny øl fra deres hånd, så jeg satser på den holder den høje standart fra deres øvrige øl.

Limfjorsporter lagret på Whisky fade fra Thisted Bryghus. Limfjordsporteren er vel at regne for en dansk klassiker indenfor øl. Man har til festivalen lavet en version der er blevet lagret

Imperial Black Alchemist – Barrel Aged Edition fra Phenomenale. Dette er en øl jeg virkelig glæder mig til at smage. Det er limited edition af deres imperial stout, som jeg har smagt ved et par lejligheder. Det er en ganske god imperial stout, og jeg har længe glædet mig til at se, hvad 6 måneder på et bourbon fad har gjort ved øllen.

Cider

Ingen ølfestival uden cider. Et sikker stop i løbet af festivalen er altid The Cider House. Det er godt nok ikke øl; men jeg synes en cider undervejs er en god måde at få renset smagsløgene på, så man er klar til en ny runde med ølsmagning.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.