#118: The Man Behind – Beijing

The Man Behind - BeijingThe Man Behind – som Anders Coisbo står bag – har her i foråret  lanceret en ny serie af øl. Det drejer sig om Berlin (IPA) , Beijing (Lager) og Madrid (Brown Ale).

Jeg har tidligere prøvet Madrid og Berlin. I dag kigger jeg lidt nærmere på den sidste øl i serien, Beijing, som er en lager på 5%.

Udseende: Beijing er en strågul og let hazy øl med en flot hvid skumkrone. Skummet har en lækker og let cremet konsistens og er forholdsvis stabilt.

Duft: Beijing har en ganske behagelig duft, som er milevidt fra en traditionel dansk pilsner. Duften er overraskende frisk og blomstrende med et snert af citrus frugt. Neden under fornemmer jeg en ganske svag duft af kornmark.

Smag: Øllen har en fin og relativ let smag. Her er lyst brød og korn som blander sig med en let blomstrende smag.  Dertil kommer nogle lette frugtnoter, som giver oplevelsen af lidt sødme i smagen. Endelig er der god smag af citrus.

Beijing har en fin let mundfornemmelse, som passer godt til smagen og er med til at understrege friskheden i øllen. Hvis man sammenligner med en traditionel dansk pils er der i denne øl selvfølgelig noget mere fylde og tyngde.

I eftersmagen er der en fin og blidt bittert nap fra humlen. Samtidig føles øllen lidt tør i eftersmagen, som er præget en god smag af citrus og græs noter.

Min vurdering: Jeg var til min egen overraskelse ret positiv overrasket over Beijing. Øllen er dejlig let, men samtidig har den en god frisk smag. Den ligger milevidt fra en traditionel dansk pilsner.

Jeg synes, at Beijing er et frisk lille eksempel på hvad en pilsner også kan være. Det er en ganske god sommerøl, som er forholdsvis forfriskende og med god drinkability. Så det er den type øl jeg vil åbne på en varm sommerdag efter at havde slået græs og mens jeg venter på at grillen bliver varm.

Efter at have smagt de tre første øl fra The Man Behind, må jeg indrømme at jeg var lidt overrasket over at Anders Coisbo valgte brown ale, pilsner og en klassisk IPA, som de tre første typer der blev sendt på gaden under “The Man Behind” branded. På den anden side synes jeg også det var forfriskende og ret kækt at vælge så klassiske øltyper, i en tid hvor de langt de fleste nye bryggerier typisk kaster sig over amerikansk IPA eller NEIPA.

Jeg synes ikke øllene helt rammer niveauet fra Pilsner; men det er tre fine øl, hvor der ikke er noget der stikker ud, og øl med en høj grad af drinkability.

Min karakter: 6

Om Beijing

  • Pilsner
  • 5 %
  • Dåse 33 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris: 25,-

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.