#123: Dry & Bitter – Raspvery

Dry & Bitter - Raspvery

Raspvery kommer fra det danske bryggeri Dry & Bitter. Det er en øl brygget med bygmalt, hvede og havre (og naturligvis humle) samt med en god tilsætning af hindbær.

Udseende: Selve øllen har en regulær lys, rød hindbær farve. Oven på den rødlige øl ligger et fint hvidt skum, som falder relativt let sammen. Det er en forholdsvis uklar øl og med sin rødlige farve ligner det ikke umiddelbart en typisk øl. Efterhånden som skummet forsvinder minder den i udseende snarere om en cider.

Men alt i alt en øl der med sin røde farve tager sig ganske flot ud i glasset.

Duft: Allerede da jeg åbner øllen, mødes min næse af den tydelige duft af hindbær. Det bliver endnu mere markant, da jeg får hældt øllen op i glasset. Næsen fyldes af en særdeles behagelig duft af friskplukkede hindbær. Det er en virkelig delikat og frisk næse med et godt skud syrlighed, der får nakkehårene til at rejse sig og giver mig små kuldegysninger i forventning om smagen.

Smag: Raspvery har en ren og uforfalsket smag af hindbær. Jeg får først oplevelse af en kraftig frugtsødme som fra solmodne – nærmest overmodne – hindbær, før en markant syrlighed langsomt sætter ind. Det kan bedst beskrives som en frugtig syrlighed, som fra knap modne hindbær. Syrligheden kommer rullende stille og roligt hen over tungen for til sidst at fylde munden helt ud.

Selvom Raspvey har en god syrlighed, så synes jeg dog at syrligheden er blevet holdt godt nede, Den er ikke så markant og snerpende, som jeg fornemmede, da jeg duftede til øllen.  Øllen har en langt mere afbalanceret syrlighed, end jeg umiddelbart havde forventet. Jeg mærker hvordan munden strammes sammen af syrlighed, og lige før den når det punkt hvor det næsten bliver for meget, topper syrlighed og klinger stille og roligt af igen.

Det er virkelig en delikat øl. Selv med en markant syrlighed fornemmer jeg en god fylde i øllen. Den har en god karbonering der understreger friskheden og fylden giver lidt kant til den ellers fyldige og bløde øl.

Raspvery ender i en god lang tør afslutning, der efterlader en behagelig og let syrlighed munden sammen med en fin smag af hindbær.

Min vurdering: Raspvery er virkelig en ganske fortrinlig øl, med masser af smag og fylde. Med sin sin gode syrlighed og ret tørre afslutning er den virkelig forfriskende på en varm sommerdag. Øllen er godt afbalanceret, så syrligheden ikke kammer over.  Specielt den meget lange tørre eftersmag er særdeles delikat og giver bare lyst til en tår mere.

Nogle vil mene, at Raspvery måske er lidt endimensionel i smagen og hindbærene er meget dominerende, og normalt vil jeg ofte foretrække en øl med mere kompleksitet smagen; men Raspvery er bare så godt gennemført og velsmagende, at det ikke går mig noget, og jeg læner mig bare tilbage i solen og nyder smagen.

På en 30 grader varm sommerdag, så er der ikke mange danske øl, der vil kunne konkurrere med Raspvery, når det gælder om at være forfriskende.

Min karakter: 7,5

Dry & Bitter – Raspvery:

  • Sour Ale
  • 5,5 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Hoptimism

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.