#125: Svendborgsund Bryghus – Let Brown Ale

Svendborgsund Bryghus - Let Brown AleI løbet af sommeren var jeg en tur forbi det nye bryggeri på Tåsinge, Svendborgsund Bryghus, for at prøve deres øl.

De havde tre typer af øl på hylderne; Pale Ale, Let Brown Ale og  Frisk Hvede. Udover disse tre øl , brygger Svendborgsund Bryghus en serie af øl som kommer på champagne flasker. Her er der lidt mere plads til at lege og eksperimentere med øllene.

Jeg smagte tidligere deres Pale Ale som jeg var ganske tilfredsfreds med, så jeg har set frem til at prøve deres Let Brown Ale.  Etikken er som på deres andre øl ret sparsom og fortæller kun at der er tale om en mørk ale med blød lakrids finish, og under ingredienser kan jeg da også se, at der tilsat lakrids til øllen.

Udseende: Let Brown Ale er en klar mahogni brun øl, med et let hvidt skum. Skummet er ganske tyndt og forsvinder relativt hurtigt.

Duft:  Let Brown Ale har en god kraftig duft, hvor malten får lov at skinne igennem med noter af maltbolcher, ristet brød, nødder og lakrids. Det er en ganske behagelig duft – og jeg er positivt overrasket over forholdsvis kraftig af en brown ale at være

Smag: Smagen er stille og rolig…. og fremfor alt ganske yderst  behagelig. Her er en mild ristet smag af korn, ristet mørkt brød samt en behagelig note af ristede nødder og mørk karamel. Jeg fornemmer også lidt bitterhed , som langsomt kommer snigende sammen med smagen af lakrids.

Let Brown Ale har en mellemlang eftersmag som primært består af lidt lakrids og ristede nødder, som tilsidst ender i en mild bitterhed.

Min vurdering: Brown ale fra danske bryghuse er sjældent en øl, der får mig helt op og ringe. Det er en god, stille og rolig øltype, der typisk går godt til mad; men ofte er brown ale ikke en øl der er videre interessant i sig selv. Jeg derfor havde ikke de store forventninger til Let Brown Ale fra Svendborgsund Bryghus; men jeg  blev heldigvis positivt overrasket.

Let Brown Ale ligger et godt stykke over hvad jeg ellers er stødt på af brown ales i Danmark. Først og fremmest er den ganske let drikkelig, og det er en øl, der vil kunne gå rigtig godt til mad – og samtidig har den kun 4% hvilket i mine øjne gør den ganske velegnet som f.eks. en frokostøl. Lakridsen i øllen er med til at give lidt nuancer til smagen; men den er tonet tilpas godt ned og er godt afstemt,  så den heldigvis ikke kommer til at dominere i smagen.

 

Min karakter: 6

Svendborgsund Bryghus – Let Brown Ale:

  • Brown Ale
  • 4 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Svendborgsund Bryghus
  • Pris: 35,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.