#126: Svendborgsund Bryghus – Frisk Hvede

Svendborgsund Bryghus - Frisk HvedeI løbet af sommeren var jeg en tur forbi det nye bryggeri på Tåsinge, Svendborgsund Bryghus, for at prøve deres øl.

De havde tre typer af øl på hylderne; Pale Ale, Let Brown Ale og  Frisk Hvede.

Jeg har smag den sidste af de tre øl jeg købte med. Det drejer sig om deres hvedeøl, som de kalder Frisk Hvede. Som på de andre øl er etiketten forholdsvis spartansk og oplyser stort set kun at der er tale om en hvedeøl.

Udseende: Frisk Hvede er en mørk gylden øl, som er let hazy og med en virkelig flot og cremet hvid skumkrone.  Alt i alt er det en ganske flot hvedeøl.

Duft: Wow en dejlig forfriskende duft, som i den grad overrasker mig positivt. Det er meget anderledes end en traditionel hvedeøl. Her er både blomster, hyldeblomster og tropefrugter. Der er en dejlig overraskende næse med mange flere aromaer og nuancer end man finder i en mere traditionel hvedeøl. Hvis jeg bare havde fået den stukket i hånden uden at vide hvad øltype det var, så havde jeg udfra duften gættet på at det var en pale ale fremfor en hvedeøl.

Smag: Frisk Hvede lever i den grad op til sit navn med en ganske frisk og frugtig smag. Her er igen hyldeblomst og tropefrugter, og dertil kommer lyst hvedebrød. Efter at have siddet lidt tid med øllen begynder jeg at lægge mærke til, at de mere velkendte hvedeøls noter af banan langsomt dukker op. Alt i alt er det her en meget frisk og velsmagende hvedeøl.

Frisk Hvede har en forholdsvis kraftig krop og moderat karbonering. Hveden gør at øllen føles lidt fed i munden.

Øllen har en behagelig eftersmag som er præget af en let bitterhed sammen med fed smag af hvede.

Min vurdering:  Jeg synes at Frisk Hvede er en dejlig forfriskende udgave af en traditionel hvede øl, som slet ikke hvad jeg havde forventet hverken i smag eller duft. Det gør den virkelig interessant – og fremfor alt særdeles velsmagende.

De friske noter af frugt og blomster (og i særdeleshed hyldeblomster) passer virkelig godt sammen med en god kraftig hvedeøl. Jeg sidder næsten og undrer mig over at denne duft og smags kombination ikke er mere udbredt i hvedeøl.

Dette var den sidste af de tre øl jeg har fået fat på fra Svendborgsund Bryghus. jeg synes niveauet er ganske højt på alle tre øl. efter de to første øl var min umiddelbare oplevelse, at det var gode, solidt håndværksbryggede øl (og måske ikke specielt eksperimenterende); men Frisk Hvede har absolut ændret min opfattelse af bryghuset. Det er en dejlig forfriskende og anderledes hvedeøl med en virkelig god smag. Det er en godt balanceret øl, særdeles velbrygget og en øl man virkelige har lyst til at sætte på bordet når man har gæster.

Frisk Hvede er klart den bedste af de tre øl jeg har prøvet fra Svendborgsund Bryghus. Næste gang jeg skal til Langeland, skal jeg helt sikkert forbi bryggeriet bare for at få et par flasker Frisk Hvede med hjem.

Så alt i alt er den første vurdering af Svendborgsund Bryghus ganske positiv, og jeg glæder mig til at følge med i hvilke øl der kommer fra deres side fremover.

Min karakter: 6,5

Svendborgsund Bryghus – Frisk Hvede:

  • Hvedeøl
  • 6 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Svendborgsund Bryghus
  • Pris: 35,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.