#127: Braunstein – Dragonfly – Blue River

Braunstein - Dragonfly - Blue RiverBlue River er endnu en udgivelse i Braunstein Dragonfly serie, og denne gang er der tale om en amerikansk lager. De første mange øl i serien var jeg ikke specielt begejstret for; men den seneste øl jeg smagte, Russian River, var jeg ganske godt tilfreds med. Så det var med forhåbninger om en ligeså godt øl jeg prøvede Blue River.

Jeg skimmede hurtigt etiketten igennem, og stor var min overraskelse, da der under ingredienserne er angivet, at den kun er lavet med malt og ris! Det undrer mig at der ikke skulle være humle i øllen; men jeg antager, at det sidste næsten må være en fejl.

Nogen vil måske synes at det måske lyder lidt mystisk at der er ris i; men ris bruges normalt til at give en øl en lidt lettere krop og smag samt en lidt lyse farve, sammenlignet med en øl der kun er brygget på almindelig bygmalt.

Udseende: Blue River er en klar, let perlende øl som farvemæssigt bedst kan beskrives som lys strå. Et helt igennem krid hvidt skum lægger sig i en tynd sky ovenpå øllen.

Duft: Uha det første indtryk er ganske lovende, og Blue River dufter faktisk af noget. Jeg lægger som det første mærke til en let og liflig duft af blomster som blander sig med duften som fra en moden kornmark. Det besvarer samtidig mit spørgsmål fra etiketten, for der er en god portion humlearoma i øllen.

Det begynder rigtig lovende; men desvære så dukker der en lille snert af dåsemajs op, hvilket i den grad ødelægger oplevelsen for mig.

Smag: Smagen er forholdsvis mild med noter af korn og lyst brød; Men desværre kommer der igen denne her lille note af dåsemajs snigende ind og ødelægger oplevelsen fuldstændig. Øv det var ellers en øl der var ganske lovende, men det her er bare ikke godt.

Øllen føles meget let i munden (som en pils selvfølgelig skal være) og har en god karbonering.

Eftersmagen er faktisk meget behagelig med en let smag af lyst toastbrød og en lille krydret note…og fremfor alt lægger jeg mærke til fraværet af den ellers allestedsværende dåsemajs. Igen tænker jeg, at det her havde haft potentiale til at være en fin øl.

Min vurdering: Det er lidt ærgerligt, at Blue River i både duft og smag har denne her irriterende note af dåsemajs. Det er synd for hvis den note ikke havde været der, så havde det faktisk potentialet til at været en ganske god lager. Det eneste tidspunkt hvor dåsemajsen er fraværende er i eftersmagen, der faktisk er ganske behagelig, og ligger uendelig meget højere end hvad man kan finde i en typisk dansk industri pils. Det viser hvad potentiale øllen kunne have; men det er langt fra nok til at redde oplevelsen, og som den er nu ville jeg gå i en meget lang bue uden om den.

Min karakter: 6,25

Dragonfly Blue River:

  • American Lager
  • 4,9 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 19,-

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.