#130: Flying Couch – Dark Matters

Flying Couch - Dark MattersDark Matters fra Flying Couch er en klassisk imperial stout brygget på hvede og humle. Med sine 8,5% ligger den i den blide ende af en imperial stout.

Udsende: Dark Matters er en kulsort øl, og det er i en grad,  hvor den er fuldstændig uigennemskuelig. Selv da jeg holder den op imod en lampe trænger ikke det mindste smule lys igennem. Ovenpå øllen ligger et tæt chokoladebrunt skum.

Duft: Dark Matters har en god tæt næse med alle de klassiske stout noter. Den har frem for alt en god ristet bund med duften af mørkristede kaffebønner, og dertil kommer en fin sødmefuld duft af mørk chokolade og mørk karamel. Det hele krydres med en behagelig duft af rugbrødsdej. Alt i alt en god dyb og intens duft.

Smag: En dejlig tyktflydende væske glider hen over tungen og aktivere alle smagsløg i munden. Her er god dyb smag med masser af elementer af mørk ristet kaffe, mørk chokolade, mørkt brød.  Det er gode ristede smagsnoter, som suppleres fint af en let undertone af tjære og lakrids.  Det er en ganske dejlig smag, der fylder hele munden ud og giver lyst til en tår mere.

Øllen har en dejlig lang og behagelig eftersmag, hvor humlen kommer med et lille nap af bitterhed før smagsoplevelsen ender med en langt eftersmag af lakrids.

Min vurdering: Jeg kender primært Flying Couch fra de mere humlede øl, så jeg var spændt på at smage Dark Matters.

Jeg må sige, at jeg var meget positivt overrasket. Det er en ganske dejlig stout,  som jeg godt kan lide en imperial stout:  Kraftig og blød mundfylde, tæt og kraftigt smag og en tilpas afstemt bitterhed, hvor humlen ikke bliver dominerende; men blot balancerer øllen.

Det er en virkelig god hyggeøl på en halvgrå regnvejrsdag.

Det er en ganske god øl som den er nu; men med sin tætte, kraftig og fyldig smag og en god alkohol procent tjekker den positivt ud på alle parameter for at kunne blive en god gemmeøl. Jeg har i hvert fald lagt et par på lager som jeg vil glæde mig til at kunne tage hul på om et eller to år.

Min karakter: 7,25

Flying Couch – Dark Matters:

  • Imperial Stout
  • 8,5 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 35,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.