#133: Brouwerij Kees – Pale Ale Citra

Brouwerij Kees - Pale Ale CitraNormalt forbinder jeg det hollandske bryggeri Brouwerij Kees med mørke og fadlagrede øl. Da jeg faldt over  Pale Ale Citra, blev jeg lidt nysgerrig for at se hvordan niveauet er for deres lyse og lette øl.

Udseende: Pale Ale Citra er en hazy orange øl med et kraftigt, cremet hvidt skum. Skumhovedet er ganske flot og ret stabilt, og det sætter sig i tykke skyer ned at kanten på glasset, mens det falder sammen.

Duft: Duften i Pale Ale Citra er klar og frisk…. og levner ingen tvivl om at der er brugt rigeligt med citra humle. Humlen giver sig tilkende med en dejlig duft af citrus frugter og et snert af grape. Duften er måske ikke super kompleks; men til gengæld er den virkelig behagelig.

Smag:  Jeg oplever at citra humlen er knap så markant i smagen som i næsen. Men den har stadigvæk en god smag af citrusfrugt med en let grape smag. Jeg oplever den som meget ren og direkte i smagen; der er fuldt fokus på citra humlen uden andre smagnuancere som kunne stjæle opmærksomheden fra humlen.

Pale Ale Citra føles måske en anelse let i munden, og jeg savner lidt en smule mere karbonering for at gøre den lidt mere levende og understøtte den friske smag af citrusfrugter. Den føles desværre en lille smule vandet og en anelse flad.

Bitterheden er holdt forholdsvis godt nede; og giver sig mest til kende i eftersmagen, hvor den stille og roligt kommer snigende og lægger sig bagest  i munden med en let smag af citrus.

Min vurdering: Pale Ale Citra er en fin lille øl uden at være noget specielt. Næsen er rigtig behagelig, og jeg kan personligt gode lide at bitterheden ikke er så fremtrædende som en i en traditionel IPA. Den lidt vandede og flade mundfølelse ødelægger desværre oplevelsen af øllen lidt for mig, og gør øllen knap så forfriskende som den ellers kunne havde været.

Min karakter: 6

Om Citra Pale Ale:

  • Pale Ale
  • 4,6%
  • Dåse: 33 cl
  • Købt: Meny Køge

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.