#136: Det Lille Bryggeri – Oatmeal Chocolate Cookie Dream

Det LIlle Bryggeri - Oatmeal Chocolate Cookie Dream

På en halvkold og grå efterårsdag er det tid til at finde en god sød mørk øl frem. Bagerst i mit lille øllager fandt jeg en øl, jeg havde anskaffet mit tidligere på sommeren; men gemt væk fordi det simpelthen har for varmt til de mørke øl. Der er tale om Oatmeal Chocolate Cookie Dream fra Det Lille Bryggeri. Det er en strong ale som er tilsat vanilje, chokolade og hasselnød.

Udseende: Oatmeal Chokolate Cookie Dream er en ganske mørk øl, som ikke lader meget lys trænge igennem. Jeg hælder den op i glasset, og der kommer først et ganske let lyst brunt skum, som dog hurtigt falder sammen og efterlader en helt spejlblank overflade.

Duft: Da jeg stikker næsen henover glasset mødes jeg af en virkelig dejlig mørk ristet duft….dejlig behagelig og lokkende. Her er gode mørke noter fyldt med chokolade og nødder; men også en let brændt duft af hårdristede kaffebønner. Det hele rundes af med et fint strejf af vanilje.

Smag: Munden fyldes af let ristede noter samt en god smag af nødder og chokolade. Dertil  kommer en god smag af kiks. Alt i alt  minder det  faktisk overraskende meget om en chokolade cookie. Smagen af nødder og chokolae er dog holdt fint nede så de bidrager med intryk af en cookie uden dog at dominiere øllen fuldstændigt.

Der er en god del sødme i øllen, som passer fint til smagen af vanille og mørk tørret frugt; men fremfor alt ligger der en rigtig god ristet note helevejen igennem

Oatmeal Chocolate Cookie Dream har en mellemkraftig krop, som sammen med en relativ moderat karbonering gør, at den ligger lige på grænsen til at føles en anelse vandet.

Eftersmagen er mellemlang med en god smag af ristede nødder og mørk chokolade. Men frem for alt den dejlige lang ristet note.

Min vurdering: Min umiddelbare vurdering af Oatmeal Chocolate Cookie Dream er at det er en ganske god øl med en god fyldig smag. Den kraftige smag gør at jeg blev lidt overrasket over at den kun var på 6,6%. Jeg havde skudt øllen til at være noget kraftigere.

Selv om Oatmeal Chocolate Cookie Dream er brygget med vanilje, chokolade og hasselnød, så er smagen af kageingredienserne  tonet godt ned i øllen. Jeg kan egentlig godt lide denne tilgansvinkel, hvor ingregienserne bidrager med smagsnoter uden at det begynder at kamme over. Jeg kunne sagtens forestille mig mange andre bryggerier der ville gå all in g pumpe en sådan øl et godt stykke op på den anden side af de 10% og give ingredienserne fuld skrue. (et eksempel på dette kunne f.eks. være Magic Rock). Men denne øl er ingredienserneholdt godt nede: De er der, du kan sagtens smage dem, du er ikke i tvivl om de er der; men de bliver ikke dominerende og overtaget ikke øllen.

Oatmeal Chocolate Cookie Dream er derfor en øl jeg sagtens kan drikke uden at den risikerer at blive kvalmende, eller klæg. Det eneste jeg kan savne er måske en lidt kraftigere mundfylde eller kraftigere karbonering for at undgå at øllen føles en lille smule vandet.

Men alt taget i betragtning, så har Det Lille Bryggeri med Oatmeal Chocolate Cookie Dream lavet en øl som jeg har lyst til at drikke igen og igen.

Min karakter: 6,5

Om Oatmeal Chocolate Cookie Dream:

  • Strong Ale
  • 6,6 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Den Lille Gårdbutik/Det Lille Bryggeri

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.