#140: Fyne Ales & De Molen – Coldbrew Hills & Mills

Fyne Ales - Mills & HillsTilbage i 2014 lave skotske Fyne Ales og hollandske Brouwerij de Molen et samarbejdsbryg hvor de bragte de bedste fra begge bryggerier sammen en  god tung skotsk stout og hollandsk fadlagring. Resultatet blev en fin fadlagret kaffestout Hills & Mills.

Som en lille note så opgraderede og udviddede  Fyne Ales i 2014 deres bryggeri. Den første øl der blev flasket på det nye bryganlæg var faktisk Hill & Mills. Med 9,4% var det den stærkeste øl som Fyne Ales ind til da havde brygget.

Fyne Ales har efterfølgende arbejdet videre med opskriften og brygget Coldbrew Hills & Mills, hvor der er tilsat koldbrygget kaffe.

Udseende: Her er tale om en kulsort øl med et mellemkraftigt chokoladebrunt skum, der ender i et ½cm tykt lag ovenpå øllet.

Duft: Det er en virkelig lækker og lokkende duft der møder min næse. Her er en fyldig duft af chokolade, flødekaramel og fremfor alt kaffe. Det er en behagelig,, blød, varm og venlig duft af  koldbrygget kaffe. Her er ingen ristede noter; men kun en ren blød nydelse.

Smag: Smagen holder hvad næsen lover. Det er en på alle måder behagelig oplevelse med en blød og let cremet mundfornemmelse, som understreger de behagelige bløde smagsnoter fra kaffen . Øllen har en god fyldig chokoladesmag som fylder munden; mens den langsomt blander sig med smagen af den koldbryggede  kaffe. Det er på alle måder en særdeles behagelig oplevelse, og jeg oplever en øl der på alle måde kæler for alle smagsløg i munden.

Bitterheden er hold godt nede. Den giver sig kun svagt til kende og er lige præcis nok til at balancere sødmen i øllen

Smagoplevelsen afsluttes med en lang og behagelig eftersmag, der starter med smagen af fyldt chokolade og langsom glider over i en lang behagelig smag af kaffe og blid lakrids

Fyne Ales - Mills Hills Cold Brew

Min vurdering: Mill & Hills er på alle måder et behageligt bekendtskab.  Det er en øl som er blød og venlig; men samtidig er den fyldt med smag.  Det er en øl som jeg tror vil tiltale de fleste øldrikkere. Den mere uerfarne vil være tiltalt af hvor let drikkelig og let tilgængelig øllen er. Den mere erfarne ølnørd (som mig selv) vil være tiltalt af hvor kompleks og voluminiøs øllen er i smagen.

Min karakter: 7,75

Om Mills & Hills Coldbrew:

  • Kaffestout
  • 9,5%
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Hoptimism.co.uk

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.