#141: Alefarm – Moodswings

Alefarm - Mood SwingsDa jeg så på Alefarms webshop, at de havde forsøgt sig med lidt andre typer en IPA’er, blev jeg nysgerrig, og jeg var simpelthen nødt til at prøve dem for at se hvordan niveauet er, når der ikke er tale om klassisk humle øl.

Den første øl jeg prøvede var Franconian Stoker, som var en ganske god røgøl.

Denne gang har jeg prøvet Moodswings som er en belgisk pale ale på 6,1%. I følge Alefarm er øllen tilegnet musikeren Taks Ali. Her må jeg ærligt indrømme at jeg aldrig har hørt om ham eller hans musik før. Google har heller ikke været den store hjælp. Så udover at det muligvis er en australsk musiker,  som måske er bosiddende i Danmark har jeg ikke kunne finde de store informationer; men skal da ikke holde mig tilbage fra at prøve øllen som er tilegnet ham.

Udseende: Udover at være eksperter i de meget humlede øltyper, så er Alefarm Brewing mestre i at lave øl med utrolig smukke skumhoveder. Det samme gør sig gældende her. Et virkelig flot cremet hvidt skumhoved lægger ovenpå den orange og nærmest juice-agtige øl. Skummet har nærmest karakter af letpisket flødeskum. Efterhånden som det ganske langsomt falder sammen sætter det sig i tykke lag på siden af glasset.

Duft: Allerede da jeg åbner dåsen begynder en ganske behagelig duft fra humlen at brede sig. Den bliver endnu mere forstærket, mens jeg hælder øllen op i glasset. Her er masser af frisk, moden tropefrugt: Mango, melon, papaya og en god ladning citrusfrugt.

Smag: Moodswings har en god humlet smag med fuld tryk på  de samme nuancer af tropefrugter, som der var i næsen.  Sammen med malten giver det oplevelsen af en let frugtsødme. Gæren kommer ind og bidrager med en let krydret note. Efterhånden som øllen sniger sig op i temperatur bliver de krydrede noter tydeligere og smagen af lyst brød og hvede  dukker langsomt op.

Eftersmagen er præget af smagen af citrusfrugter. Den enden i en ganske lang og særdeles behagelig bitterhed, som blandes med en let krydret note.

Min vurdering:  Jeg har længe haft en lille svaghed for belgisk pale ales, og Mood Swings er absolut en af de bedre af denne øltype. Som en belgisk pale ale giver Mood Swings god plads til at både gæren og malten for plads til at bidrage til duft og smag sammen med humlen.  Det giver en ganske velsmagende øl med en ganske god kompleksitet, som jeg ikke bliver træt af foreløbig.

Min karakter: 7

Om Mood Swings:

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.