#143: Alefarm – Solemn Cycle

Alefarm - Solemn Cycle

Jeg så på Alefarms webshop, at de havde forsøgt sig med lidt andre typer en IPA’er, blev jeg nysgerrig, og jeg var simpelthen nødt til at prøve dem for at se hvordan niveauet er, når der ikke er tale om klassisk humle øl.

Den første øl jeg prøvede var Franconian Stoker, som var en ganske god røgøl. Derefter har jeg prøvet Moodswings som er en på samme tid visuelt smuk øl med en super smag og god kompleksitet.

Den sidste af øllene jeg har prøvet er Solemn Cycle. Her er tale om en kaffestout på 7,8%, som er tilsat lactose og brassilianske kaffebønner.

Udseende: Solemn Cycle er en klassisk sort øl med et let brunt skumhovede på toppen.

Duft: Der er en virkelig dejlig næse i denne øl. Lige så snart den er hældt op i glasset begynder en liflig duft af frisk brygget kaffe at brede sig. Der er en gode ristede noter af mørkristede friskværnede kaffebønner, kraftig frisk brygget kaffe – med lidt mere tungt ristede noter af espresso. Dertil kommer lidt noter af mørk chokolade og en tør ristet note fra malten, som giver en antydning af aske og trækul.

Men fremfor alt en tyk, behagelig, gennemtrængende duft af kaffe.

Smag: Solemn Cycle har en god fyldig smag af kaffe og mørk chokolade. Det bedste ord til at beskrive smagen er “behagelig”. Det er en god velafstemt smag, hvor malten bidrager med let ristede noter, men ikke mere end den giver godt plads til at kaffen har god plads til at folde sig ud.

Øllen er dejlig kraftig med virkelig god mundfylde, som passer ganske fint til de dybe mørke smagsnoter. Fyldigheden understreges yderligere af en ganske god sødme, som samtidig er med til at understrege smagen af chokolade.  En lidt tør note kommer ind til sidst og bidrager med  en fin let bitter og  tør ristet note af aske og giver et let bittert modspil til sødmen.

Eftersmagen er ganske  lang og behagelig med en god sødme og en markant kaffesmag.

Min vurdering: Solemn Cycle holder samme høje niveau som de øvrige øl jeg har smagt fra Alefarm Brewing, og absolut en af de bedre kaffestouts jeg har smagt i år. Den er fra den første duft breder sig til den sidste tår er drukket så gennemført behagelig. Den delikate kaffesmag kæler om smagsløgene med sin fyldige og intense smag af kaffe. Det er en øl der en fornøjelse af nyde på en grå og kold efterårs dag.

Min karakter: 7

Om Solemn Cycle:

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.