#145: 2. December: The Man Behind – Holy Christ

The Man Behind - Holy ChristHoly Christ fra The Man Behind, som Anders Coisbo står bag, er en ny juleøl som er kommet på ølmarkedet her i 2018. Øllen er brygget med appelsinskal, koriander og stjerne anis.

Udseende: Mørk ravfarvet øl med tæt hvidt skum som lægger sig i et tyndt lag ovenpå øllen.

Duft: Meget, meget afdæmpet næse der ikke gør meget væsen af sig. Her er lidt svag karamel, svag antydning af lidt citrusfrugt og svag antydning af lidt krydderi og koriander. Alt i alt en meget afdæmpet og nedtonet næse.

Smag: Smagen er straks lidt mere spændende end duften. Jeg oplever en svag prikken på tungen af krydderi, som blandet sig med lidt karamelsødme og en meget let antydning af koriander samt en meget svag smag af lakrids fra stjerneanisen.  Bitterheden er moderat, og den er holdt godt nede og mærkes primært i eftersmagen.

Min vurdering: Holy Christ er en på alle måde en afdæmpet øl, der ikke gør meget væsen af sig. Hvis man er træt af juleøl der er dynget til i julekrydderier kunne det her være et godt budt.

Øllen er forholdvis frisk med en fin velafstemt bitterhed; og mit umiddelbare bud er, at den vil kunne gå rigtig godt til en julefrokost, hvor der skal mere end en håndfuld øl indenbords; men hvor man samtidig godt vil have noget den trods alt er noget mere smag i en den obligatoriske snebajer.

Min karakter: 4,75

Om Holy Christ:

  • Juleøl
  • 5,6 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Meny

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.