#147: 4. December: Bad Luck Brewing – Christmas Session IPA

Bad Luck Brewing - Christmas Session IPAChristmas Session IPA  kommer fra Bad Luck Brewing,  som tidligere i år overtog det  år konkursramte Stevns Bryghus’ faciliteter. Her har vi igen et af de bryggerier, der tør udfordre juleøltraditionerne lidt, og som derfor har lavet en jule IPA. Som et yderligere brud på traditionerne er her endda tale om en session IPA på 4,2%

Udseende: Gylden øl, let haze og med et ganske flot hvidt skumhovede.

Duft: Ganske behagelig og på sin vis klassisk IPA næse. Her er godt med citrus frugter, citron, lime  samt et lille fint hint af appelsin; men fremfor alt en god solid gang grapefrugt.  Dejlig frisk og behagelig duft.

Smag: Christmas Session IPA er en god IPA med en fin bitterhed. Først rammes tungen kortvarigt af en god ladning frugt i form af modne citrusfrugter, før  hele munden snerper sig sammen, da den gode bitterhed bryder frem. Øllen har en god intenst smag af citrusfrugt, primært præget af grape. De kun 4,2% er med til at øllen opleves lidt lettere end en tradionel IPA vil gøre.

Eftersmagen er præget af en god lang bitterhed og smag af frisk grapejuice.

Min vurdering: Fin IPA med ganske god smag. Det hjælper selvfølgelig at den er forholdvis frisktappet, Dejlig frisk smag af citrus og grape.

Som øl vil den passe rigtig godt sammen med fed julemad. Jeg har drukket øllen sammen med kalkunbryst i bacon/flødesovs og selvom det ikke falder ind i kategorien julemad falder det i den grad ind under kategorien fed mad. Den gode bitterhed bliver godt modereret af fedmen fra maden, hvilket gør den opleves meget mindre bitter. Samtidig giver det godt plads til smagen af citrus frugter som er med til at give øllen en let der giver en rigtig god kontrast til den tunge mad. Derfor er det også en øl jeg ikke ville tøve med at sætte på bordet, selvom der er gæster der ikke er vandt til bitre IPA’er.

Christmas Session IPA kunne efter min mening et rigtig godt valg til en julefrokost. Den går godt sammen med fed mad og med kun 4,2% så kan man sagtens klare at få nogle stykker.

Min karakter: 6

Om Christmas Session IPA:

  • Session IPA
  • 4,2 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: De Små Sælge Juleøl

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.