#148: 5. December: Nørrebro Bryghus – Düsseldorfer Weihnacht

Nørrebro Bryghus - Düsseldorfer WeihnachtNørrebro Bryghus har i år sendt en ny juleøl på gaden. Düsseldorfer Weihnacht er en altbier med appelsin og kardemomme. Altbier er en øltyper, som jeg ikke støder på specielt tit, og slet ikke i for af en juleøl.

Udseende: Lys brun, nærmest ravfarvet øl med et fint hvidt skumhoved, som hurtigt falder sammen.

Duft: Næsen er ikke overraskende præget af appelsin og en krydret duft af kardemomme.

Smag: De samme krydrede elementer som er i næsen går igen i smagen, hvor de suppleres med en fin sødme og smag af karamel. Det hele rundes af, med en god bitterhed fra humlen, der giver en god bitter afslutning på øllen, der er ellers var i fare for at drukne helt i sødme.

Min vurdering:  Düsseldorfer Weihnacht er en øl, der falder ned i den kategori som for mange danske juleøl ligger i:  Kraftig sødme og godt med julekrydderier.  Det som sådan ikke en dårlig øl; men den er lidt for ensformig til at blive rigtig interessant.

Når det så er sagt, så vil jeg faktisk anbefale den som en glimrende ledsager til julemad. Jeg prøvede den Mortens Aften sammen med and. Her fungerede den glimrende som ledsager til den forholdsvis fede mad, hvor øllens sødme og specielt dens lidt bitre afslutning passede glimrende til. Samtidig gik de fine appelsinnoter i øllen glimrende sammen med smagen af and.

Min karakter: 5,25

Om Düsseldorfer Weihnacht:

  • Altbier
  • 5,8 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Meny

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.