#153: 10. December – Carlsberg/Jacobsen – Vinterbryg 2018 – A Nutty Ale

Vinterbryg 2018 - A Nutty AleVinterbryg 2018 – A Nutty Ale er årets vinterøl fra Carlsbergs husbryggeri Jacobsen. Jeg har taget den med i min lille juleølskalender, selvom den ikke er en decideret julebryg. Men den kom belejligt på markedet stort set samtidig med julebryggene så jeg mente det kunne være relevant at tage den med her.

Vinterbryg 2018 – A Nutty Ale er stilmæssigt en winterwarmer der er brygget med muscovadosukker, brygsirup og hasselnødder.

UdseendeVinterbryg 2018 – A Nutty Ale er en let perlende  nøddebrun øl med et kraftigt beige skum.

Duft: Næse er forholdsvis afdæmpet, og den er primært er præget af malten. Her er lidt karamel, ristet toast og kiks. Der er måske en svag antydning af lidt hasselnød; men den er meget nedtonet.

Smag: Vinterbryg 2018 – A Nutty Ale er en let sødlig øl med let smag af karamel, lys sirup, lyst letristet brød og kiks. Den har tillige en lidt tør og støvet smag, som med lidt god vilje kunne være fra hasselnødderne. Det er en noget afdæmpet og sødlig smag, som balanceres af en let humlebitterhed.

Jeg fornemme samtidig en lidt krydret note fra humlen, som godt kunne  minde lidt om saazhumle i smagen.

Eftersmagen er relativ kort med en let bitterhed og en svag smag af karamel.

Min vurdering: Vinterbryg 2018 – A Nutty Ale er en øl, der ikke gør så meget væsen af sig. Duft og smag er tonet godt ned. Det er en der mere passer bedre som ledsager til mad (så længe maden ikke er for smagfuld), end den er egnet til at nyde for sig selv.

Jeg kan ikke helt lade være med at sammenligne Vinterbryg 2018 – A Nutty Ale med f.eks. en Rogue Hazelnut Brown Nectar som også er brygget med hasselnødder, eller en Samuel Smith Nutty Brown Ale, på trods af den ikke er brygget med nødder. Begge disse øl har både noget mere intens smag og meget mere karakter og mere tydelig smag af nødder – på hver deres måde.

Alt i alt er Vinterbryg 2018 – A Nutty Ale en øl der ikke gør noget større indtryk.

Min karakter: 4,5

Om Vinterbryg 2018 – A Nutty Ale:

  • Winterwarmer
  • 7,5 %
  • Flaske: 75 cl
  • Købt: Meny

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.