Årets Bedste – Udenlandske Bryggeri – 2018

Det er den tid på året, hvor de danske ølbloggere ser tilbage på det forgangne år og kårer “årets bedste” i forskellige kategorier, afsluttende med kåringen af årets danske bryggeri på fredag.

I dag kårer de danske ølbloggere årets udenlandske bryggeri. Det her kan på sin vis en af de sværeste kategorier at kåre, alene på grund af antallet af udenlandske bryggerier. Men i år har jeg ikke været i tvivl om, hvilket bryggeri jeg synes fortjener titlen.

Session beers

Her er tale om et bryggeri, der har formået at etablere sig med en bred “core range” af mere traditionelle, klassiske øltyper, som de brygger i en ganske høj kvalitet. De mestrer hvad mange skotske bryggerier er rigtig gode til: session beers – dvs. ikke alt for alkohol tunge øl. En stor del af deres øl er proppet med smag, selvom alkoholprocenten er holdt nede.  Når det drejer sig om en stille ukompliceret hyggeøl, så er deres øl Vital Spark blevet et af mine foretrukne valg, og en øl som jeg bliver ved at vende tilbage til.

Origens Brewing

Her er også tale om et bryggeri, der i løbet af det seneste år har kastet sig ud i lancering af en serie eksperimenterende øl, der prøver at flytte grænsen for, hvad man kan med øl. Det er øl brygget med stor kreativitet, og hvor bryggeriet går langt uden alt hvad der hedder traditionelle ølstile. Jeg har i løbet at sommeren og efteråret prøvet en del af deres øl, og jeg var godt og grundigt imponeret. Det er en eksplosion af kreativitet og smag, som jeg kun kan anbefale at prøve.

Rebranding

Sidst og ikke mindst har bryggeriet i løbet af i efteråret været igennem en massiv rebranding, hvor de søger tilbage til deres rødderne og ind til kernen af deres identitet. Under motto “Be you” prøver de at lægge vægt på at søge tilbage til hvor de oprindelig startede; nemlig som et  familie ejet gårdbryggeri fokuseret på at brygge øl i høj kvalitet.

Samtidig er hele det grafiske layout blevet godt og opdateret til et noget mere moderne udseende. Som et led i rebrandingen er der desuden introduceret en række nye øl og bryggeriet har investeret i et nyt tappeanlæg, så de fremover også udsender øl på dåse.

Årets udenlandske bryggeri 2018

Det er måske ikke et bryggeri, der skaber den store hype omkring sig, og det er – ind til videre – ikke specielt kendt i Danmark. Men det er et bryggeri med en god bredde i sortimentet, som brygger kvalitetsøl både for ølnovicen og ølnørden, som har et virkelig højt bundniveau på alle deres øl, og – ikke mindst –  bryggeriet har det seneste år virkelig har flyttet grænserne for hvad man kan med øl. Derfor er mit bud på årets udenlandske bryggeri:

 Fyne Ales

 

Årets udenlandske bryggeri 2018 ifølge de danske ølbloggere:

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.