Årets øloplevelse 2018

I dag kårer de danske ølbloggere Årets Øloplevelse.

Denne her kategori har givet mig nogen overvejelser, da jeg i år ikke har haft en helt oplagt kandidat til denne kategori.

Valget er – måske lidt ordinært – faldet på en gammel kending i form af:

Ølfestival 2018

Ølentusiasternes årlige festival i Lokomotivværkstedet var som altid et fantastisk underholdende arrangement. Der er en virkelig hyggelig og afslappet atmosfære. Festivallen giver mig mulighed for at møde nogen af de bryggerier, hvis øl jeg drikker i løbet af året, samt smage øl fra nogen af de mindre bryggerier jeg ellers ikke støder på.

Det som Ølfestivalen gør rigtig godt er, at den favner den danske ølscene forholdvist bredt. Lige fra håndbryggere, ølentusiaster, samlerforeninger, over både små og store bryggerier til forhandlere og importører.

Det som Ølfestivallen desværre gør mindre godt, er at der de seneste år desværre er blevet mindre og mindre plads til bryggerierne til fordel for importører og forhandlere. Det giver måske på papiret et lidt bredere udvalg af øl; men jeg synes nu engang, at det er bare lidt mere interessant at møde bryggeren, end det er at møde forhandleren.

På Sjælland oplever jeg efterhånden Køge Øldag som – på trods af pladsproblemer – giver lidt bedre plads til de mindre bryggerier. Roskildes Øl i Folkeparken som blev holdt første gang i år har i den grad også potentiale til at udvikle sig til festival for mindre bryggerier, som vil kunne udvikle sig til at blive mere interessant end Ølfestivallen.

 

Årets øloplevelse  2018 ifølge de danske ølbloggere:

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.