#155 og #156: 12. December – Brygbrygbryg – Cinnamon Kiss og Cinnamon Kiss Barrelaged

Brygbrygbryg har sendt to versioner af denne juleøl på gaden. Cinnamon Kiss er en belgisk strong ale på 8%. Øllen er underbrygningen tilsat kandis, kanel, nellike og koriander.  Derudover kommer der tillige Cinnamon Kiss Barrel Aged i en udgave som har været lagret på egetræsfad.

Jeg har naturligvis prøvet at smage de to versioner op imod hinanden.

Cinnamon Kiss vs. Cinnamon Kiss Barrel Aged

Brygbrygbryg - Cinnamon KissUdseende: Begge øl er mørkebrune med et rødligt skær og et let beige skumhoved på toppen. Der næsten ingen forskel på de to øl, borset fra en anelse kraftigere skum i den ikke fadlagede version; men det er ganske få millimeter der er tale om, så det er forsvindende lidt.

Duft: Næsen er udentvivl belgisk med den karakteristiske krydrede duft fra belgisk gær, En god maltbund giver sig tilkende med en duft af frisk brød som blander sig med den sødmefulde duft af kandis, krydderier og mørke tørrede frugter. Tilsammen leder duftene tankerne henimod engelsk julekage.

Cinnamon Kiss har en lidt mere sødlig duft sammenlignet med Cinnamon Kiss Barrel Aged, som har en lidt mere afrundet og tør duft, hvor jeg svag fornemmer træet.

Alt i alt er der en god næse i begge øl, hvor de tilsatte julekrydderier bidrager med en liflige noter af jul – dog uden det bliver for meget. Her er ikke tale om flydende julekage; men en øl med noter af krydderierne.

Smag: Ganske god smag fra gæren, som giver en let krydret note som spiller fint sammen med krydderierne. Alkoholen kommer godt frem i smagen sammen med en tydelig vinøs note, som hurtigt overdøves af en ganske god sødme.

Her lægger jeg virkelig mærke til forskellen i de to øl. Hvor Cinnamon Kiss ender i en lang sødmefuld afslutning er Cinnamon Kiss Barrel Aged præget af fadlagringen med god smag af egetræet som samtidig er med til at give en langt mere tør afslutning.

Min vurdering: Umiddelbart kan jeg godt lide begge versioner af Cinnamon Kiss. De er meget til den søde side og måske med en let vinøs syrlig note som bliver lidt for fremtrædende; men som på den anden side giver lidt modspil til sødmen. For mit vedkommende har jeg aldrig haft et problem med meget sødlige øl; men hvis man ikke er til det skal man måske springe over her.

Min ubetingede favorit af de to øl er dog den fadlagrede version. Fadlagringen på egetræ er med til at tilføre en ganske god tørhed til øllen som balancerer sødmen godt. Fadlagringen er samtidig med til at fremhæve smagen fra krydderier og specielt fra kanelen.

Til sidst et lille julemads tip: Cinnamon Kiss Barrel Aged sammen med risengrød:

Cinnamon Kiss Barrel Aged fungerer overraskende godt sammen med risengrød. Men lad være med at komme kanel på grøden,  det giver sammen med øllen lidt for meget kanelsmag.

Min karakter: 6 (Cinnamon Kiss) / 6,5 (Cinnamon Kiss Barrel Aged)

Om Cinnamon Kiss / Cinnamon Kiss Barrel Aged:

  • Juleøl / Belgisk stærk ale
  • 8 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: De små sælger juleøl

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.