#157: 13. December: Flying Couch – Black Ice

Flying Couch - Black IceBlack Ice er en imperial stout fra Flying Couch. Øllen er tilsat lactose, kaffe (fra prolog) og vanilje.

Udseende: Black Ice er dybsort som en mørk vinternat, med et tæt mælkechokoladebrunt skum.

Duft: Duften er ganske lækker og tillokkende. Kaffe og vanilje blander sig med de let ristede noter fra malten og mødes i en fin samdrægtighed med noter af tørret frugt.

Smag: Igen er det de samme noter, der går igen i smagen. Det første jeg tænker, er hvor godt kaffen og den fine lette smag fra vaniljen klæder de mere ristede noter fra malten. Det er en øl, der føles dejlig blød i munden og med en ganske god fyldighed, som yderligere understreges af en ganske markant sødme.

Black Ice har en meget behagelig eftersmag med en fin bitterhed og en god sødme. Det er lige før sødmen bliver for meget; men den holder sig lige præcis indenfor rammerne.

Min vurdering: Black Ice er som sådan måske ikke en regulær juleøl. Selvom den kommer lige op til jul på samme tid som de øvrige bryggeriers juleøl; så er det mere en vinterøl. Hvor der er nogen juleøl der er så julede i smagen, at det stort set kun er i december jeg drikker dem, så er Black Ice en øl jeg vil nyde at drikke hele vinteren.

Det er en virkelig god imperial stout med en behagelig fyldig smag og god sødme, som jeg vil nyde at fordybe mig i på en mørk vinteraften.

Black Ice har en tilstrækkelig kraftig og dyb smag som gør den burde have god lagringspotentiale. Den er fin som den er nu;  men det vil nok ikke vil skade at købe et par flasker af og lade ligge til næste jul.

Min karakter: 6,75

Om Black Ice:

  • Imperial Stout
  • 8,8 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Meny

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.