Årets ølnyhed 2018

Årets danske ølnyhed har voldt mig en del problemer i år, for der har virkelig været mange gode at vælge imellem, og det er ved gud ikke alle nye øl jeg har fået smagt.

Jeg har haft en del øl på min shortlist. En del har været omtalt her på bloggen og en del har ikke været. Så udover hvad karakter jeg har givet har jeg lagt et ekstra parameter på, nemlig er det en øl som jeg har haft lyst til at drikke igen?

Når jeg ser på hvad jeg har smagt af øl i år, incl. diverse festivaller, så ligger jeg på 200+ forskellige øl. Så når jeg vælger øl, så er det ofte nyhedsværdien i øllen jeg går efter. Kan jeg vælge imellem 2 øl, hvor jeg har smagt den ene tidligere; så vælger jeg oftest den jeg ikke har smagt.

Så hvis jeg går tilbage og køber en øl en gang til, så er det et kvalitetstegn. Det har skåret feltet noget ned, og gav mig mulighed for at smage de øl igen, som var kommet på min shortlist. Her er der tre jeg vil fremhæve:

Tredje pladsen

Tredje pladsen går til PhenomenAle med deres fadlagrede udgave af Imperial Black Alchemist. En imperial stout som fremtræder særdeles velafbalanceret imellem smagsnoterne fra øllen og smagsnoterne fra fadet.

Anden pladsen

Anden pladsen går til Fanø Bryghus med deres Demagogue. Her er tale om en lækker og særdeles sødmefuld quadrupel, som har været lagret på egetræsfade.

Årets danske ølnyhed

Dette leder mig så frem til årets danske ølnyhed:

Blod, Sved og Tårer fra Det Lille Bryggeri

Det Lille Bryggeri - Blod, Sved og Tårer

Jeg skrev om den:

Blod, Sved og Tårer er en dansk imperial stout i den absolutte topklasse. Der er en god dybde i smagen og en god kompleksitet. De enkelte elementer spiller ufattelig godt sammen, og de skaber tilsammen en ypperlig nydeøl, som jeg kan bruge flere timer på at sippe i små slurke, mens jeg nyder den fantastiske smag.

Det er længe siden jeg har fået en så smagfuld dansk øl. Det kan godt være at Det Lille Bryggeries nye anlæg har krævet både blod, sved og tårer; men denne øl er bevis på, at det har været alle anstrengelserne værd.

Jeg har smagt den igen for at være sikker på, at det var den rigtige vinder. De små 6 måneder der er gået har ikke gjort øllen ringere – tværtimod! Den er blevet mere afrundet samt langt mere dyb og kompleks i smagen. Sødme, rom og tørrede frugter træder nu endnu tydeligere frem. Den er god nu; men den har en fyldighed og tyngde i smagen, der kun vil gøre den bedre de kommende år.

Blod, Sved og Tårer er et klasse eksempel på hvordan en god imperial stout bør være, og en fortjent vinder som årets danske ølnyhed.

Årest ølnyhed i følge de danske ølbloggere:

 

 

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.