Årets danske bryggeri 2018

I dag er vi kommet til den sidste kåring i Danish Beer Blog Awards: Årets Danske Bryggeri

Jeg har på intet tidpunkt været i tvivl om hvilket bryggeri, jeg synes fortjener titlen som Årets Danske Bryggeri; men før jeg kommer til vinderen, så vil jeg godt knytte et par ord til to andre bryggerier, som har gjort et meget positivt indtryk på mig i år.

Tredjeplads: Fanø Bryghus

En fortjent tredje plads går i år til sidste års vinder, Fanø Bryghus. Jeg har nogen gange indtrykket af et bryghus der lever sit stille liv i vadehavet og som sjældent trækker de store overskrifter eller generer den store hype. Men det er et bryggeri der sender den ene super smagfulde øl efter den anden på gaden. I år har de som noget nyt også leveret et par fadlagrede øl, hvoraf Demagogue var på min shortlist over kandidater til årets ølnyhed.

Anden plads: Det Lille Bryggeri

På en sikker anden plads har jeg Det Lille Bryggeri. Et bryggeri der år efter år sender en lang række virkelig gode mørke øl på markedet.

2018 været det første år efter Det Lille Bryggeri udvidede bryggeriet, og samtidig er Rene Hansen, som står bag det lille bryggeri, dette efterår gået fuld tid som brygger. Jeg ser frem til at følge Det Lille Bryggeri i 2019, og jeg ser specielt frem til efteråret, hvor deres juleøl kommer ud. Rygterne siger juleporter lagret på romfade. Jeg glæder mig allerede!

 

Årets danske bryggeri

Det bringer mig så frem til titlen som Årets Danske Bryggeri. Titlen går til et bryggeri, der – overraskende nok for mig selv – ikke har fundet så meget vej til bloggen, som det burde, selvom jeg har faktisk har nyt en hel del af deres øl i løbet af året. Det er et bryggeri, der i løbet af i år har markeret sig, som et af de absolut bedste danske bryggerier, når det drejer sig om IPA’er.

Årets danske bryggeri 2018 er:

Alefarm Brewing

 

2018 var året hvor Alefarm rykkede til nye faciliteter i Greve, udvidede produktion, og  sidenhen er det væltet ud med den ene forrygende øl efter den anden.

Tidligere har Alefarm primært været kendt for deres vildgærede øl og farmhouse ales; men i løbet af 2018 har de udsendt den ene højkvalitets humlede øl på gaden efter den anden. Der er vel næsten ikke den type af IPA som de ikke har brygget endnu (måske lige med undtagelse af en virkelig old school engelsk IPA). Når det drejer sig om IPA’er, så ligger de efter min mening i den absolutte top blandt de danske bryggerier.

Alefarm er i efteråret også begyndt at udsende andre øltyper. Hvad enter der er tale om røgøl, belgisk pale ale eller kaffestout, så brygger de dem i samme høje kvalitet som deres IPA’er.

Alefarm - Mood SwingsAlefarm - Franconian StokerAlefarm - Solemn Cycle

 

Jeg glæder mig allerede til  se – eller rettere smage – de nye øl der kommer fra Alefarm i 2019.

 

Årets Danske Bryggeri ifølge de danske ølbloggere:

 

 

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.