#161: 17. December: Spybrew – Santa’s Frosty Nuts

Spy Brew - Santa's Frosty NutsSanta’s Frosty Nuts er en juleøl fra det lille bryggeri i Hvidovre, Spybrew. Det er en brown ale brygget med muscovado sukker og appelsinskal.

Udseende: Santa’s Frosty Nuts er en rødbrun øl med fint, stabilt hvidt skumhoved.

Duft: Santa’s Frosty Nuts har en fin let krydret næse, der giver plads til en god maltet note af ristet brød, let branket karamel (det minder mig om brunede kartofler) og lidt tørret mørk frugt. Dertil kommer antydning af appelsin med et dejligt friskt indslag, som er med til at gøre duften mere frisk og frejdig. Det er faktisk en ganske behagelig duft.

Smag: Øllen har en god fyldig maltet smag af mørk karamel, ristet toast, friskbagt brød og nødder. Dertil kommer en god frugtighed og antydning af rosiner, samt en ganske god sødme, som stille og roligt bliver afløst af en ligeså god bitterhed. Bitterheden sammen med den friske smag af appelsin gør, at øllen opleves knap så tung, og giver den et let friskt pust.

Santa’s Frosty Nuts har en ganske god mundfylde, der rammer knivskarp midt imellem at være for letbenet og for tungt…. eller sagt på en lidt mere direkte måde: den passer helt perfekt til øllen.

En god ristet smag fylder godt  i den gode lange eftersmag, som ender i en særdeles god bitterhed.

Min vurdering: Santa’s Frosty Nuts er en ganske fin juleøl og en de mest interessante brown ales jeg har smag i ganske lang tid. Jeg sidder i hvert fald og ærgrer mig over, at jeg ikke fik købt et par flasker mere.

Smagsmæssigt er den fint afstemt så den er smagfuld og interessant nok til at kunne drikkes for sig selv; men ikke så smagtung, at den ikke kan drikkes sammen med julemad.

Min karakter: 6

Om Santa’s Frosty Nuts:

  • Brown Ale / Juleøl
  • 6,5 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: De Små Sælger Juleøl

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.