#163: 19. December: Bryggeriet Vestfyen – Willemoes Jul 2018

Bryggeriet Vestfyen - Willemoes Jul 2018Willemoes Jul har været brygget af Bryggeriet Vestfyen siden 2006. Fra år til år ændres opskriften dog; så det er en ny øl, der laves hvert år.

I 2018 er Willemoes Jul lavet som en Strong Ale tilsat koldbrygget kaffe og kakao bønner.

Udseende: Willemoes Jul er en flot maghonibrun øl, med et beige skumhoved, der er forholdsvist stabilt.

Duft: Her er en behagelig, afdæmpet og afrundet duft med en god dybde, uden at  den bliver decideret tung. Willemoes Jul har en god duft af mørk tørret frugt som blander sig med den dejlige duft af kaffe og chokolade. Det er en ganske behagelig næse hvor de enkelte elementer får plads til at komme frem. Det hele komplimenteres af let ristede noter  – men dog ikke ristet-brændt som man nogen gange oplever i en stout. Her oplever jeg, at de ristede noter er meget mere bløde og afrundede.

Smag: Willemoes Jul er fyldig; men meget let ristet i smagen. Her er rugbrød, tørrede frugter og mørk karamel, som blander sig fint med en god afrundet smag af kaffe og chokolade. De 9 % er virkelig godt integreret i øllen og fornemmes stort set ikke.

Øllen har en god mundfylde med en blid karbonering, der passer ganske godt til øllen.

Eftersmagen er præget af en behagelig, mellemlang smag af rugbrød, kaffe og mørk karamel.

Min vurdering: Willemoes Jul er en ganske fin juleøl ,som er godt balanceret og med en ganske god smag. De enkelte smagselementer er tonet ned og giver plads til hinanden.  Den er måske lige på kanten til at blive lidt for fin og poleret til min smag; men en god øl og nok en af de bedre juleøl i Willemoes serien de sidste mange år.

 

Min karakter: 6,25

Om Willemoes Jul:

  • Strong Ale
  • 9 %
  • Flaske: 66 cl
  • Købt: Kvickly

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.