#165: 21. December: Ebeltoft Gårdbryggeri – Bock Me

Ëbeltoft Gårdbryggeri - Bock Me

Ebeltoft Gårdbryggeri har de seneste par øl fået meget ros for deres meget humlede øl. De kan dog også brygge andre gode øl. Bock Me  er et godt eksempel på dette. Her er tale om en dobbeltbock på 7,7%. Bock er en øltype som typisk vil kunne gå godt til dansk julemad, så selvfølgelig er det oplagt at lave en juleøl indenfor denne stilart.

Udseende: Ganske flot, klar og dyb rødbrun øl, som tager sig flot ud i glasset. Mens jeg hælder øllen op bruser skummer kraftig op men forsvinder hurtigt og efterlader en spejlblank overflade på øllen.

Duft: Det er på sin vis en speciel næse. På samme tid både ganske underspillet og ganske intens. Virkelig dejlig næse.

Her er både mørk karamel, mørke frugter, blommer og solbær, samt mørkt brød, Dejlig dyb og behagelig næse. Dertil kommer en god fornemmelse af sødme i form af mørk karamel.

Smag: Virkelig behagelig maltet smag. Det er en øl med en ganske god smag af mørkt brød, mørk karamel. En god dybde som nærmest giver indtrykket af træ, selvom den ikke er lagret på fad eller træ. MEn dejlig frugtig med fornemmelsen af røde bær, ribs, solbær, brombær, hvilket er med til at give den eller lidt tunge øl et friskt pust.

smagfuld, blød og behagelig. med en lang og forholdsvis sødmefuld eftersmag.

Min vurdering: Som sagt er bock en øltype, der typisk vil kunne klæde dansk julemad godt. Det ville Bock Me sikkert også kunne gøre; men jeg synes den er så godt brygget og så velsmagende at jeg vil foretrække at drikke den uden følgeskab af mad for at kunne nyde smagsnuancerne mest muligt.

Bock Me er en øl som har godt af at komme lidt op i temperatur, så den rigtig kan få lov at folde sig ud. Det vil være synd at drikke den ved køleskabstemperatur.

Dette er en af de bedste (hvis ikke den bedste) danske bock jeg har smagt.

 

Min karakter: 7,25

Om Bock Me:

  • Bock
  • 7,7 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Meny

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.