#166: 22. December: Det Lille Bryggeri – Juleporter

Det Lille Bryggeri - Juleporter

Jeg var i sidste måned forbi Det Lille Bryggeri til deres release af årets juleøl. Her  havde bryggeriet en god blanding af nye juleøl fra i år og samt en del juleøl fra tidligere år.

I år var første gang jeg var derude til juleøls salget; men det er bestemt ikke sidste gang. Ud over det var et ganske hyggeligt arrangement, så var udvalget af juleøl ganske spændende. Specielt blandt de lidt ældre, mørke øl kan man gøre nogle gode fund.

En af de øl jeg kom  hjem med var en Juleporterpå 7,8% tilsat kanel, kardemomme, ingefær, peber og nellike.

Udseende: Juleporter er en sort øl med et tæt chokoladebrunt skum, som ligger sig  i et tykt lag ovenpå øllen.

Duft: Juleporter har en god duft med let ristede noter, chokolade og lakrids, som tilsammen danner en god bund for en god krydret næse med kanel, kardemomme og sort peber. Duften giver mig associationer til brunkager og pebernødder.

Når det er sagt, så er julekrydderierne heldigvis ikke så dominerende; men giver bare en delikat kant til porteren.

Smag: En ganske god fuldfed smag af mørke frugter, en let note af sød lakrids og en god bund af chokolade. Dertil kommer en krydret note fra de tilsatte julekrydderier. Krydderierne er ganske godt integreret i øllen og bidrager kun med fine noter.

Det er en øl med en ganske god sødme. Jeg synes den holder sig ligepræcis indenfor kanten og undgår at blive klæg i smagen.

Eftersmagen er en let krydret note men er primært præget af en ristet smag, lidt ladrids og en en rigtig god og lang sødmefuld afslutning.

Min vurdering: Juleporter er en ganske god juleøl, som jeg virkelig har nydt hver eneste tår af. Krydderierne godt integreret i øllen og bidrager med lette noter, uden at de går hen og bliver dominerende.

Juleporter undgår heldigvis at falde i den grube som så mange andre danske juleøl gør; nemlig at blive druknet i julekrydderier. Den er brygget så den smagsmæssigt fremfor alt en porter og krydderierne er tonet så godt ned at de kun bidrager med ekstra nuancer til den i forvejen ganske gode øl.

Alt i alt er det en dejlig juleporter som det ligefrem er til at blive godt og grundigt i julehumør af at drikke.

 

Min karakter: 7

Om Juleporter:

  • Porter
  • 7,8 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Det Lille Bryggeri

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.