#170: Uiltje Brewing Company – Mind Your Step Maple Edition

Mind Your Step Maple EditionMind Your Step Maple Edition er en stoup fra det hollandske bryggeri Uiltje Brewing Company.

Øllen er tilsat tranebær, enebær og ahornsirup. Efter brygningen er den lagret på egechips. Resultatet er en ganske potent lille øl på 14%.

Udseende: Kulsort øl med et tykt og cremet chokoladebrunt skum.

Duft: Min næse mødes af en tyk og fed duft. Her er en skøn blanding af modne blommer, portvin, tørrede dadler og figener samt rosiner og svedsker. Dertil kommer en ganske tydelig duft alkohol (det er svært at undgå med 14%);  men Mind Your Step Maple Edition undgår lige præcis at blive sprittet. Alkoholen bidrager med en yderligere tyngde til næsen.  Det er en dyb og mørk næse præget af mørk chokolade, rom og portvin, tobak, læder og træ.

Selvom øllen ikke er fadlagret men kun er lagret på egechips, så har den overraskende meget karakter af træ. Det er noget mere fremtrædende her, end jeg har oplevet i andre øl.

Smag: Mind Your Step Maple Edition en en tung og kraftig øl, der langsom smyger sig hen over tungen på sin vej mod svælget.

Der er en af de typer øl, der langsomt transformerer sig mens jeg drikker den. Mind Your Step Maple Edition starter ud med en dyb sødme fyldt med mørk chokolade, rosiner samt tørrede figner og dadler. Den lidt søde start ændrer sig langsomt og går over i en mere ristet smag hvor træet kommer frem sammen med læder og tobak – eller er det i virkelighede enebærene og tranebær der spiller ind her?  Samtidig fornemmer jeg en let varmende fornemmelse fra alkoholen. Stille og roligt glider smagen videre over i en frugtig sødme af bær og en ganske god smag af ahornsirup, som bliver siddende længe i munden med en tyk sødme og let klæghed.

Min vurdering: Min umiddelbare vurdering af Mind Your Step Maple Edition er at det er en farlig øl. Den er er uhyggelig letdrikkelige i betragtning af de 14%. Havde jeg fået den sat på bordet i en blindsmagning, ville jeg havde gættet på det var en øl på højest 7 eller måske 8%.

Jeg fornemmer lidt alkohol i næsen; men i smagen kan jeg slet ikke fornemme de 14%. Den tilsatte ahornsirup er med til at runde smagen af og skjule alkoholen.  Dette gør den til en overraskende tilgængelig øl. Den er proppet med smag; men samtidig overraskende let drikkelig.

Et lille tip: Første gang jeg smagte øllen; så havde jeg meget svært ved at finde tranebær og enebær i smagen.  Jeg prøve at tage et glas Koval Gin Liqeuoer. Her er smagen af tranebær og enebær meget tydelig. Herefter prøvede jeg igen Mind Your Step Maple Edition og det der virkede som træ, læder og tobak kommer nu mere tydeligt frem som enebær og tranebær.

Min karakter: 7,5

Om Mind Your Step Maple Edition:

  • Stout
  • 14 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Meny Køge

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.