#173: Alefarm Brewing – Table Beer

Alefarm - Table BeerTable Beer fra Alefarm Brewing er en øl, som jeg har været lidt nysgerrig efter at smage. Her er tale om en øl på kun 3,8%, så jeg  har været ret spændt på at smage den, da det udfra min erfaring kan være forholdsvist svært at lave en velsmagende øl på så få procenter.

Table Beer er en betegnelse, jeg synes er begyndt at dukke lidt op rundt omkring de sidste par år. Traditionelt set var Table Beer en betegnelse for en øl med lav eller moderat alkohol. I England i 1700 tallet var afgiftsystemet på øl baseret på tre kategorier; Strong, Table og Small Beer.

Denne klassifikationen ligger tilbage før man vidste hvordan man kunne bestemme alkohol indholdet i øl, så afgiften var baseret på at jo dyrere (og dermed indirekte hvor stærk) øllen var jo højere afgift.

Table Beer er dermed ikke betegnelsen for en bestemt øltype; men derimod er det en betegnelse for en øl med et moderat alkohol indhold. Dermed svarer en Table Beer i nogen grad til det vi i dag kalder en Session Beer.

I forhold til Table Beer fra Alefarm Brewing, så er der tale om en pale ale humlet med citra humle og med en moderat alkohol procent på 3,8%.

Udseende: Table Beer er en let hazy og gylden øl som prydes med Alefarm Brewings karakteristiske flotte skumhoved.

Duft: Næsen efterlader ingen tvivl om, at det er citra humlen der er i fokus her. Her er de kendte nuancer af mandarin og frem for alt masser af citrus.

Smag: Nu kommer vi til den egentlige kvalitetsprøve og Table Beer slipper forholdsvis godt fra det. Øllen har en ganske god smag, hvor malten er tonet ned, så der er god plads til at humlen kan folde sig frit ud. Citra humlen slår godt igennem med en god frisk smag af citrusfrugter; og primært af citron.

Med kun 3,8% mangler den naturligvis lidt tyngde, som kommer naturligt i en Pale Ale eller IPA på mere en 7%. Men Table Beer reddes af en ganske god mundfylde og en god karbonering, der gør, at øllen fremstår let og frisk. Dermed tænker jeg ikke rigtig så meget over den manglende tyngde i øllen mens jeg drikker øllen.

Min vurdering: Table Beer var faktisk en ganske overraskede positiv oplevelse. Den er naturligvis ikke så fyldig i smag som f.eks. en IPA på 7-8%; men jeg synes fungerer ganske godt med en god frisk smag.  Den er en god øl til f.eks. frokostbordet, hvis man gerne vil køre bil bagefter.

Jeg synes, at Alefarm sluppet ganske godt fra denne øl, og Table Beer er en af de bedre danske øl under 4% som jeg har smagt.

Min karakter: 7

Om Table Beer:

  • Pale Ale
  • 3,8%
  • Dåse: 50 cl
  • Købt: Meny Køge

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.