#174: Brewdog – Paradox Uncle Dukes

Brewdog - Paradox Uncle DukesParadox er en serie af øl fra det skotske bryggeri Brewdog, og den har vel efterhånden godt 10 år på bagen. Serien består af tunge mørke øl der bliver fadlagret. Typen af fad varierer imellem de enkelte versioner. Hver øl i serien er dermed en slags showcase for hvad de forskellige fade kan gøre ved øl.

Den seneste version i serien hedder Paradox Uncle Dukes, og den er lagret på brugte Uncle Dukes fade. Til dem der ikke kender Uncle Dukes, så er det en whisky som Brewdog står bag. Jeg har ikke selv prøvet at smage whiskyen. Men hvad jeg kan læse mig frem til, så beskrives Uncle Duke som en blanding imellem traditionel skotsk single malt og amerikansk bourbon. Som udgangspunkt er Uncle Duke destilleret som en skotsk whisky. Den er dog lagret på helt nye fade lavet af amerikansk eg – i modsætning til de fleste skotske whiskyer, der bliver lagret på gamle bourbonfade. Dermed skulle den minde mere om bourbon end om skotsk whisky.

Paradox Uncle Dukes

Udseende: Dubsort øl med et flot mælkechokolade brunt skum.

Duft: Uncle Dukes har en dyb og overraskende sød næse med noter af god mørk chokolade, abrikos marmelade, vanille og rørsukker. Dertil kommer en god portion røgede noter som spiller ind og giver et godt modspil til den ellers søde næse. Tilsammen giver det et udtryk, der minder mig lidt mere om øl lagret på romfad end om øl lagret på whiskyfade.

Smag: Smagen er har sammen tvetydighed som næsen. P¨å den ene side er der en god tung chokolade sødme smelter sammen med smag af marmelade, og mørk karamel. På den anden side bidrager fadlagringen med gode noter af bourbon i form af kul, vanille, trælak (behagelig ment). Her er giver fadlagringen  tydeligt noter af bourbon. Samtidig har Paradox en rigtig god behagelig varme fra de 13,2%, som breder sig igennem kroppen og giver en god varme på en vinterdag.

Uncle Dukes er en behagelig velafrundet øl. Det er først i eftersmagen, der kommer et letter bittert bid, som jeg tror mere kommer fra de mørke malte end fra humlen.

Min vurdering: Paradox Uncle Dukes er en glimrende hyggeøl til en kold vinteraften. Den har en god og fyldig smag, og noterne fra fadet bidrager med en god ekstra dybde og kompleksitet i smagen. Fadet bidrager med udprægede noter, som minder mig mere om bourbon end whisky. Alt i alt en fin øl som jeg har svært ved at sige noget negativt om.

 

Min karakter: 7,75

Om Paradox Uncle Dukes:

  • Imperial Stout
  • 13,2%
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Meny

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.