Ølsmagning i Wika/Meny 2019

Wika Meny i Køge holdt  d. 26. februar deres årlig ølsmagning i samarbejde med Danske Ølentusiaster i Køge.

Wika Meny smageglas

Det var ganske glimrende smageglas til ølfestivallen.

Ølfestivallen bliver afhold i butikken så der er et begrænset antal deltagere på ca. 275. Med en billetpris på 150,- var som sædvanlig godt bud efter billetterne. Med i prisen på billetten er der smagsprøver fra alle standende (så intet polet system her) og en let anretning fra Wika Menys delikatesse. Så der er en god grund til at der plejer at være rift om billetterne.

Jeg synes, at Wika Meny har formået at skabe en fin lille ølfestival, hvor man har fundet frem til en god blanding af både udstillere og øl. Her er plads til distributører som Ølhuset, Premium Beer, Det Belgiske Hus, One Pint og The Cider House. Men der er også plads til en del bryggerier. I år deltog Hoppe.beer, Røde Port, Fur Bryghus, Braunstein og Alefarm Brewing.

Det giver et rigtig godt miks, hvor der virkelig er noget for en hver smag. Her er alt lige fra klassiske øl fra Fullers og Fur Bryghus til helt frisktappede IPA’er fra Alefarm.

 

Smagte øl

Det er ikke alle, øl jeg fik taget lige gode smagsnoter på; men nogle af dem der skilte sig ud var:

One Pint

Wika Meny - Rogue - Dead & Dead

Rogue – Dead & Dead. Dead Guy Ale lagret på Dead Guy Whisky fade.

One Pint stillede som sædvanligt med et godt udvalg af øl, bl.a. fra Rogue Brewing.

 • Rogue  – Dead & Dead. Dead Guy Ale lagret på Rogues egne whisky fade. Øllen har en virkelig god maltbund, som jeg kender det fra mange af Rogues øl. Smagen suppleres fint med noter fra fadlagringen. Det er en øl, som står meget højt på min liste over øl, som jeg skal have prøvet igen snarest mulig.

 

Alefarm Brewing

Efter min mening var det lidt af et scoop, at Wika Meny havde fået Alefarm Brewing med. De har sidste år markeret sig som et af topbryggerierne i Danmark, når det drejer sig om IPA’er.  Det er øl, der skal drikkes så friske som muligt, og Alefarm stillede da også med en række helt nye øl, hvoraf flere var tappet indenfor den seneste uge. Det var da også en af de mest besøgte stande, hvilket kunne ses i at de stort set var løbet tør for øl ved aftenens afslutning.

 • Melting Motions – Dejlig frisktappet IPA, som er tilsat hindbær under brygningen. Grundøllen er en særdeles velbrygget IPA som får en god frugtighed og smag fra hindbærene.

 

Ølhuset

Ølhuset stillede med en ganske interessant blanding af bryggerier, fra bl.a. Yeasti Boys fra New Zealand og norske Amundsen Brewery.

 • Yeasti Boys – Gunnamatta Earl Grey IPA – Måske ikke en stor øl i sig selv; men en IPA brygget med Earl Grey te var jeg nødt til at prøve. Resultatet er en øl med noter af citrus og bergamotte fra teen, som tilsammen gav en smag der i den grad mindede om altheabolcher.
 • Amundsen Brewery – Dessert in a can – Pecan & Mable Pie. Dette er indbegrebet af en dessertøl. Sukkkersød og en voluminøs dekadent smag. En ubeskrivelig tyktflydende øl der nærmest var umulig at få ud af glasset.

 

Fur Bryghus

Fur Bryghus havde en godt udvalgt af deres øl med, herunder en enkelt nyhed som jeg lige var nødt til at smage:

 • Fur Alkoholfri Pale Ale – Lidt en nyhed som først er ved at komme på hylderne i butikkerne.  Som navnet siger er det en alkoholfri pale ale på kun 0,5%. Den havde desværre et af de problemer, som mange alkoholfri øl har; nemlig en alt for markant restsødme  i øllen. Hvis man har prøvet at brygge øl selv, så minder øllen meget om urten før der kommer humle i. Så meget en kraftig sødme som mangler noget til at balancere den. Hvis man vil have en øl med lave procenter vil jeg istedet foreslå Furs Påskefrokost.

 

Røde Port

Bryggeriet fra Roskilde havde et godt udvalg at deres standart øl, og som sædvanlig holder de et godt højt niveau i deres øl.

 • Nugacilla – En frisk IPA humlet med Nugget, Citra og Amarillo humle. Dejlig velafbalanceret øl med god smag fra de tre humler.

 

Hoppe.Beer

Udover at stå for velkomstøllen havde Hoppe.Beer et godt udvalg af deres øl med.

 • Quetzalcoatl – Øllen hvis navn jeg aldrig lærer at udtale er blevet brygget igen i år; og nu i en udgave med endnu mere blodappelsin. Som sædvanlig en god smagfuld saison med en god frugtig smag fra blodappelsinerne. Dette års version er langt mere frugtig og smagfuld end jeg husker den, hvilket klæder øllen.

 

The Cider House

Wika Meny - The Cider House - Sheppy's - Vat 07

Ganske god cider på dåse fra Sheppy’s.

Som altid er The Cider House et godt besøg værd på en ølfestival. Ud over at de importerer rigtig god cider som i sig selv er værd at smage, så har jeg fundet ud af at et stop (eller to) er en ganske god måde at få renset smagsløgene på imellem alle øllene.

 • Vat 14 og Vat 07 er to nye ciders fra Sheppy, som kommer på dåse. Jeg var specielt begejstret for Vat 07. En let cloudy cider, som er værd at prøve,  hvis man er til lidt mere sødlig cider.

 

WIKA’s Ølklub

Aftenens helt store smagsoplevelse stod Wika Meny dog selv for. Wika Meny har etablere WIKA’s Ølklub, som havde deres egen stand. Her var blandt andet mulighed for at smage fadladret udgave af Mjølner fra Herslev Bryghus. Den kom i flere årgange, så man havde mulighed for smage de enkelte årgange op imod hinanden.

 • Herslev Bryghus – Mjølner – fadlagret barley wine fra 2008 – En virkelig intens sødmefuld og særdeles velsmagende barley wine. En øl jeg var nødt til at komme tilbage dagen efter og købe en flaske mere af. Det er sjældent at jeg får en barley wine hvor jeg tænker at en 50 cl. flaske er alt for lille.

  Wika Meny - Herslev Bryghus - Mjølner 2008 Fadlagret

  Mjølner fra Herslevs Bryghus. Fadlagret barley wine fra 2008 og en af aftenes helt store smagsoplevelser.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.