#180: Alefarm Brewing – Melting Motions

Alefarm Brewing - Melting MotionsWika Menys ølfestival i sidste uge smagte jeg Melting Motions fra Alefarm Brewing. Det var en øl, som det var muligt at smage helt frisk, da den var blevet tappet indenfor den seneste uge. Jeg var ret begejstret for den, jeg noterede mig, at jeg helt sikkert burde skulle smag igen hurtigst muligt.

Melting Motions er en fruit pale ale. Så i udgangspunktet er det en pale ale humlet med Citra, Simcoe og Mosaic. Øllen har under brygningen fået et godt skud hindbær.

Melting Motions

Melting Motions holder ganske godt hvad den lover; det er en god blanding af pale ale (eller måske rettere IPA) og frugtøl med intens smag af hindbær.

Hindbær har en naturlig frisk syrlighed i smagen, som jeg synes hurtig kan komme til at overtage en øl. En berliner weise, saison eller sour ale med hindbær kan hurtigt blive for meget surt med surt på. Men i Melting Motion rammer Alefarm balancen imellem friskhed og syrlighed ganske godt. Det skyldes ikke mindst at øllen har en god bund, som en IPA med god frugtig sødme af tropefrugt som møder en fin crisp bitterhed og smag af grapefrugt,

Det er en god juicy øl, som hurtigt giver plads til en god fyldig  smag af friske hindbær. Hindbærenes naturlig syrlighed   kommer fint frem og giver Melting Motions et  præg der næsten giver associationer om en sour ale.

En godt balanceret øl med god frisk smag af hindbær som bliver siddende lang tid i munden; og frem for alt en øl det godt kan betale sig at prøve.

 

Smagsnoter

Alefarm Brewing - Melting Motions

En af de ting der karakteriserer Alefarms øl er det eminent flotte skumhoved.

Udseende: En lidt atypisk udseende øl som med sin let rosa farve mest minder om et glas multifrugt juice. Hvis man altså lige ser bort fra skumhoveded, Øllen prydes af det klassiske flotte skumhoved som kendetegner Alefarms øl.

Duft: god næse fyldt med søde tropefrug; melon, fersken og passionsfrugt. der til citrusfrigt specielt grape som rundes godt af med fine let syrlige skarpe noter af friske hindbær. Ganske indbydende og tillokkende næse.

Smag;  Godt bid fra humlen, Gode tropefrugte i en god blanding, melon papaya, citrus, let grape med godt bid fra humlen. Hindbær giver en god friskhed, en god frugtighed og frem for alt et god syrligt bid. God syrlighed der leder tankerne henimod en sour ale.

God mundfylde og god karbonering.

Behagelig lang eftersmag af en ren smag af hindbær

Min karakter: 7,5

Om Melting Motions:

  • Fruit Ale
  • 6 %
  • Dåse: 50 cl.
  • Købt: Meny Køge

 

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.