#181: Bredog OverWork – Cosmic Crush Cherry

Brewdog OverWorks - Cosmic Crush CherryOverworks er Brewdogs nye brand, som er specialiseret i Sour Ales . De sendte de første øl i handlen i februar 2019. Jeg har ventet dem med spænding og har skaffet et par flasker hjem.

Cosmic Crush Cherry er en sour ale på 6,3%. Det er en relativt lethumlet øl med en IBU på 10.  Øllen er gæret på hele kirsrbær og er lagret på “foeders”.

Der findes ikke noget dansk navn for en foeder; men det er i princippet en meget stor vintønde. En tommelfinger regel (i hvert fald i USA) er at grænsen imellem en barrel (vintønde) og en foeder går ved 600 L; men en foeder kan i være langt større end 600 L.

De foeders der er brugt til Cosmic Crush Cherry har tidligere været brugt til at lagre sangiovese rødvin fra Emelia Romagne regionen.

 

Cosmic Crush Cherry

Først og fremmest: Cosmic Crush Cherry er en øl der kræver, at man er til sour ales. Hvis man er det, så er det her  ikke nogen dårlig øl.

Det er en øl med en god duft og smag både af modne og syrlige kirsebær, samt dyb mandelagtig note af kirstebærsten. Øllen har samtidig en fin frugtighed, der giver lidt modspil til syrligheden og dermed undgår øllen at kammer over og bliver så mundsnerpende syrlige, som nogen kirsebær øl kan blive. Den gode frugtighed får i sig selv fint modspil af de syrlige og funky noter fra brett’en, som bidrager med noter af støv  stald og læder.

Tilsammen giver de enkelte nuancer en ganske god balance i øllen, hvor frugtighed dels moderer vildskaben fra brett’en lidt, og dels bløder syrligheden lidt op.

Cosmic Crush Cherry kunne være en god introduktionøls til sour ales; men samtidig interessant nok til os andre der allerede kan lide denne type øl.

Smagsnoter

Udseende: Cosmic Crush Cherry har en flot rød farve som er meget mere intens end billede her giver udtryk for. Det er en rød nuance, der er mere hindbærrød end kirsebærrød. Skum er der ikke meget af. Det bruser bruser kraftigt op og falder hurtigt ned igen.

Duft: Næsen er let tør og støvet og har gode noter af brett med stald og læder.  Ganske stille bliver det modereret at et let frugtigt element med gode noter af modne kirsebær, frugtkød og kirsebærsten med deres noter, der minder lidt om mandler.

Næsen er forholdvis nedtonet af en sour; men det er dog en ganske behagelig oplevelse.

Smag: Der er straks mere power i smagen end i næsen. Først og fremmest er der en god syrlighed, samt en  funky og tør smag  af brett. Her er træ, stald og nærmest let dyrisk noter af beskidt ko. Det lyder grimt men smager godt (igen: hvis man altså er til denne type øl). Der kommer en god  smag fra kirsebærene. Det er ikke en dominerende kirsebærsmag, men gode noter der komplimentere øllen. Her er både modne og let syrlige kirsebær. Dertil kommer kirsebærsten, med deres smag af mandler.

Cosmic Crush Cherry ender i en ganske behagelig , let tør, støvet afslutning med smagen af kirsebær der bliver hængende i munden.

Min karakter: 7

Om Cosmic Crush Cherry:

  • Sour Ale
  • 6,3 %
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Brewdog

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.