#189: Det Lille Bryggeri – The Stay Puft Easter Edition

Det Lille Bryggeri - The Stay Puft Easter EditionEn af de gode ting ved at bo i Køge er muligheden for ofte at kunne komme forbi Det Lille Bryggeri i Bringstrup. Udover de nyeste øl så kan jeg finde lidt øl af ældre dato på hylderne – og der plejer at være lidt rigtig gode sager en gang imellem . Her op til påske har de f.eks. fundet nogle kasser med påskeudgaven af The Stay Puft frem.

The Stay Puft Easter Edition er en ganske solid stout på 12,8%, som er brygget med marshmellows, hvid chokoladesirup, ingefær og havsalt. Øllen er brygget i 2017, og den har dermed fået et par år til at sætte sig og modne.

 

The Stay Puft Easter Edition

Ved første oplevelse er The Stay Puft Easter Edition en klassisk stout; men den overrasker positivt med en god kompleksitet i smagen. Her er en intens sødme med tørrede mørke frugter og mælkechokolade, som mødes af en let ristet smag af lakrids, mørk kaffe og mørk chokolade. Det er en ganske kompleks smagsoplevelse, som rundes fint af med en let citrus note fra ingefæren.

Det er en øl, der har haft godt af at ligge et par år på lager. Det der oprindeligt var kraftige ristede noter, er rundet godt af og øllen er endt med en ganske blød og uhyre imødekommende smag, som gør det til en særdeles behagelig oplevelse.

The Stay Puft Easter Edition er en øl der absolut er til den søde side; men får nok modspil til at den ikke er i nærheden af føles vammel på tros af den massive sødme. Det er i høj grad de lette noter fra ingefæren der spiller ind her. Det er en massiv smagsoplevelse med en tykflydende nærmest olieret øl, der sætter sig i et tykt lag på tænder og tunge.

Alt i alt en ganske velkomponeret og velbalanceret øl der har haft ganske godt af at blive lagret et par år.

Min Karakter: 7,5

 

Smagsnoter

Udseende: Dybsort øl med et lækkert, cremet chokoladebrunt skum, der falder stille sammen til et ½cm tæt cremet lag på toppen af øllen

Duft: Dyb intens duft af mørkristede kaffebønner, mørk chokolade, engelsk lakrids. Dertil dukker der lidt blomme og rosin op. Det er en klassisk mørk næse; men den rundes af med et frisk citrus pust fra ingefæren.

Smag: The Stay Puft Easter Edition har en god og dyb smag. Der en god sødme med blomme, mørke tørrede frugter, rosin, svedske og dadler. Sødmen rundes yderligere af med lidt vanille som jeg tænker kommer fra marsmellows. Sødmen får godt modspil af en let ristet smag af kaffe, lakrids og mørk chokolade. Dertil kommer et let frisk og nærmest diskret citrus pust fra ingefæren. Ali i alt en god og intens smag

Øllen har en ganske kraftig mundfylde. Det er en tyk og fed øl som nærmest giver en  olieret fornemmelse i munden. Den har en ekstrem lang eftersmag med lakrids og chokolade, som rundes af med en anelse ingefær, for til allersidst at ende i en let smag fra marshmellows.

 

Om The Stay Puft Easter Edition:

  • Stout
  • 12,8 %
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Det Lille Bryggeri

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.