#190: Thisted Bryghus – Easter Bock

Thisted Bryghus - Easter BockEaster Bock er ny påskeøl fra Thisted Bryghus. Det er ikke kun øllen der er ny; etiketterne på bryghuset øl har fået et lidt af et løft.  Easter Bock kommer med et særdeles farverig layout, som minder mig lid om en tivoli plaket. Jeg kan rigtig godt lidt det spraglede og friske udseende, som samtidig har et lidt retro-look.

Easter Bock

Easter Bock fra Thisted Bryghus gør det, som en god bock skal gøre: Det er en god malttung øl med en smagsprofil, der er fyldt med noter af brød og tørrede frugter. Samtidig har øllen en god karamelsøde, hvor der er fokus på smagen af karamel uden, at øllen bliver regulær vammelsød. Der er en god sødme tilstede i øllen; men den bliver ganske godt balanceret af en medium humlebitterhed. Humlen bidrager primært til at balancere sødmen; så man lægger ikke så meget mærke til bitterheden før øllen nærmer sig stuetemperatur.

Smagsmæssigt vil Easter Bock passe fint til en traditionel dansk påskefrokost. Selvom det er en meget malttung øl, så har den samtidig en – relativ – lethed. som klæder den og vil gøre den velegnet som ledsager til mad, uden at den bliver et måltid i sig  selv.

Det er en ganske fin bock, som er væsentlig bedre end langt de fleste danske påskeøl på markedet, og det er faktisk en af de bedre øl fra Thisted Bryghus længe.

Min Karakter: 6,25

 

Smagsnoter

Udseende:Dyb maghoni brun øl med et tæt beige skumhoved, der sætter sig i gardiner ned af siden på glasset, mens det falder moderat langsomt sammen.

Duft: God maltet næse, med masser af karamel. Let duft af urter og let krydret note fra – antager jeg – humlen. Lidt tørre mørk frugt bliver der også plads til.

Ganske udemærket næse.

Smag: God malttung smag. Her er mørk karamel og mørkt brød. Jeg fornemmer lidt mørke tørrede frugter i smagen; men det er den tunge smag af brød, der dominerer.

Medium fyldig mundfornemmelse og en god karbonering.

God mediumlang eftersmag, der er forholdsvis sødmefuld med en let smag af karamel.

 

Om Easter Bock:

  • Påskeøl
  • 7,4%
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Meny

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.